Gulaschgryta

Gulaschgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(113)

Färgrik gryta med kraftig och tilltalande smak.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g benfritt nötkött, t ex bog, högrev, grytbitar
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk peppar
  • 400 g gul lök
  • 3 dl vatten
  • 1 msk starkt paprikapulver
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk hel brödkummin
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g hela tomater på burk
  • 200 g färsk paprika eller grillad paprika

Gör så här

  1. Skär köttet i bitar, ca 3 × 3 cm. Bryn köttet på stark värme i omgångar i en rymlig gryta med lite av fettet. Salta och peppra. Ta upp köttet och lägg det åt sidan. Skala och skiva löken. Fräs löken i resten av fettet.
  2. Lägg det brynta köttet i grytan och tillsätt vatten, paprikapulver, skalad och pressad vitlök, buljongtärning, stött kummin, tomatpuré och tomater med spad. Koka under lock på svag värme tills köttet är mört och löken sönderkokt, ca 1 timme.
  3. Dela, kärna ur och strimla paprikorna och lägg dem i grytan de sista 5-7 minuter. Späd ev med mer vatten. Smaka av med salt och peppar om det behövs.

Servering

Servera med ris, gärna fullkorns- eller råris, eller potatis och en blandad sallad. En annan variant är att servera med bröd.

Tips

Kalv- och fläskkött kan tillagas på samma sätt. Koktid ca 30 minuter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elin

2014-10-31

Gott!!!!!!! :-) kan värckligen reckomennera

camilla

2014-09-04

vad är brödkummin finns inte och köpa

Checkbox Coop

2012-07-02

Visst kan man ha med benet om man köper kött med ben.

Lars Rydberg

2012-06-21

borde inte märgben vara med i koket istället för buljong?

Liknande recept

Spara recept

Moussaka utan potatis

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Lammkotletter med ugnsbakade grönsaker

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kryddade revbensspjäll med rödkål

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Viltgryta med grönsaker

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grillad romansallad med bacon och caesardressing

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kumminfläsk med vitkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lammentrecôte med fyllda tomater

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Lammstek med fetaost och spenat

Betyg
Betyg
(5)
Gulaschgryta
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g benfritt nötkött, t ex bog, högrev, grytbitar
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk peppar
  • 400 g gul lök
  • 3 dl vatten
  • 1 msk starkt paprikapulver
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk hel brödkummin
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g hela tomater på burk
  • 200 g färsk paprika eller grillad paprika

Gulaschgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(113)

Färgrik gryta med kraftig och tilltalande smak.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär köttet i bitar, ca 3 × 3 cm. Bryn köttet på stark värme i omgångar i en rymlig gryta med lite av fettet. Salta och peppra. Ta upp köttet och lägg det åt sidan. Skala och skiva löken. Fräs löken i resten av fettet.
  2. Lägg det brynta köttet i grytan och tillsätt vatten, paprikapulver, skalad och pressad vitlök, buljongtärning, stött kummin, tomatpuré och tomater med spad. Koka under lock på svag värme tills köttet är mört och löken sönderkokt, ca 1 timme.
  3. Dela, kärna ur och strimla paprikorna och lägg dem i grytan de sista 5-7 minuter. Späd ev med mer vatten. Smaka av med salt och peppar om det behövs.

Servering

Servera med ris, gärna fullkorns- eller råris, eller potatis och en blandad sallad. En annan variant är att servera med bröd.

Tips

Kalv- och fläskkött kan tillagas på samma sätt. Koktid ca 30 minuter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elin

2014-10-31

Gott!!!!!!! :-) kan värckligen reckomennera

camilla

2014-09-04

vad är brödkummin finns inte och köpa

Checkbox Coop

2012-07-02

Visst kan man ha med benet om man köper kött med ben.

Lars Rydberg

2012-06-21

borde inte märgben vara med i koket istället för buljong?

Liknande recept

Spara recept

Moussaka utan potatis

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Lammkotletter med ugnsbakade grönsaker

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kryddade revbensspjäll med rödkål

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Viltgryta med grönsaker

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grillad romansallad med bacon och caesardressing

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kumminfläsk med vitkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lammentrecôte med fyllda tomater

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Lammstek med fetaost och spenat

Betyg
Betyg
(5)