Gulaschgryta
  • Tid 90 min
  • Svårighetsgrad Medel

Gulaschgryta

3.45 (101 betyg)

Färgrik gryta med kraftig och tilltalande smak.

  • Tillagningstid 90 min
  • Ingredienser 13
  • Svårighetsgrad Medel
Korvgulasch Barnens favorit
Snabb gulasch Enklare variant

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g benfritt nötkött, t ex bog, högrev, grytbitar
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk peppar
  • 400 g gul lök
  • 3 dl vatten
  • 1 msk starkt paprikapulver
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk hel brödkummin
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g hela tomater på burk
  • 200 g färsk paprika eller grillad paprika
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär köttet i bitar, ca 3 × 3 cm. Bryn köttet på stark värme i omgångar i en rymlig gryta med lite av fettet. Salta och peppra. Ta upp köttet och lägg det åt sidan. Skala och skiva löken. Fräs löken i resten av fettet.

  2. 2

    Lägg det brynta köttet i grytan och tillsätt vatten, paprikapulver, skalad och pressad vitlök, buljongtärning, stött kummin, tomatpuré och tomater med spad. Koka under lock på svag värme tills köttet är mört och löken sönderkokt, ca 1 timme.

  3. 3

    Dela, kärna ur och strimla paprikorna och lägg dem i grytan de sista 5-7 minuter. Späd ev med mer vatten. Smaka av med salt och peppar om det behövs.

Servering

Servera med ris, gärna fullkorns- eller råris, eller potatis och en blandad sallad. En annan variant är att servera med bröd.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Kalv- och fläskkött kan tillagas på samma sätt. Koktid ca 30 minuter.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Elin

    Gott!!!!!!! :-) kan värckligen reckomennera

  • camilla

    vad är brödkummin finns inte och köpa

  • Britta/Webbredaktionen

    Visst kan man ha med benet om man köper kött med ben.

  • Lars Rydberg

    borde inte märgben vara med i koket istället för buljong?