Gul currykyckling med äpple

Betyg (1-5):
3.71 (63 betyg)

Fruktigt ihopkok med kyckling och indisk krydda serverad med bulgur.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 3 dl bulgur
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 msk olivolja
  • 1 strimlad gul lök
  • 1 msk gul curry
  • 1 tärnat äpple
  • 2 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl morötter

Gör så här

  1. Koka bulguren/riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär kycklingen i mindre bitar.
  3. Hetta upp olja i en gryta eller traktörpanna och bryn kyckling, lök och curry 3 minuter. Tillsätt äpple, grädde, vatten, salt och peppar. Låt puttra under lock cirka 10 minuter.
  4. Servera med rivna morötter.

Tips

Smaksätt morötterna! Skaka 1 dl olivolja, 0,5 dl vitvinsvinäger, 1 msk honung, 1 vitlöksklyfta, salt och peppar i en burk med lock. Dressing för hela veckan!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



helene

2018-12-30

Jag fastnade för dressingen, den har jag använt jättemycket. Tex även till rivna rödbetor och äpplen .

Håkan

2018-06-09

Har gjort denna flera gånger. Brukar ha mycket svartpeppar för det tycker jag fungerar bra i denna rätt.

Birgit

2014-01-28

Gott. Ös på ordentligt med curry! Jag lade också till två skivade bananer.

Sanna

2013-06-16

Jätte gott och riktigt enkelt!

Lisbeth

2012-05-23

Verkligen Gott!!! Enkelt känns lite indiskt.

Liknande recept

Kyckling och sötpotatis på plåt

(9)

Kycklingwraps med harissayoghurt

(15)

Rubbad kycklingfilé i pitabröd med myntayoghurt

(12)

Kalkon med äpple och salvia

(6)

Mormors kycklinggryta

(33)

Kycklingköttbullar med krämig sås och rårörda lingon

(13)

Fajitagryta med kyckling

(4)

Tandoorikyckling med ris

(22)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 3 dl bulgur
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 msk olivolja
  • 1 strimlad gul lök
  • 1 msk gul curry
  • 1 tärnat äpple
  • 2 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl morötter

Gul currykyckling med äpple

Betyg (1-5):
3.71 (63 betyg)

Fruktigt ihopkok med kyckling och indisk krydda serverad med bulgur.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka bulguren/riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär kycklingen i mindre bitar.
  3. Hetta upp olja i en gryta eller traktörpanna och bryn kyckling, lök och curry 3 minuter. Tillsätt äpple, grädde, vatten, salt och peppar. Låt puttra under lock cirka 10 minuter.
  4. Servera med rivna morötter.

Tips

Smaksätt morötterna! Skaka 1 dl olivolja, 0,5 dl vitvinsvinäger, 1 msk honung, 1 vitlöksklyfta, salt och peppar i en burk med lock. Dressing för hela veckan!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



helene

2018-12-30

Jag fastnade för dressingen, den har jag använt jättemycket. Tex även till rivna rödbetor och äpplen .

Håkan

2018-06-09

Har gjort denna flera gånger. Brukar ha mycket svartpeppar för det tycker jag fungerar bra i denna rätt.

Birgit

2014-01-28

Gott. Ös på ordentligt med curry! Jag lade också till två skivade bananer.

Sanna

2013-06-16

Jätte gott och riktigt enkelt!

Lisbeth

2012-05-23

Verkligen Gott!!! Enkelt känns lite indiskt.

Liknande recept

Kyckling och sötpotatis på plåt

(9)

Kycklingwraps med harissayoghurt

(15)

Rubbad kycklingfilé i pitabröd med myntayoghurt

(12)

Kalkon med äpple och salvia

(6)

Mormors kycklinggryta

(33)

Kycklingköttbullar med krämig sås och rårörda lingon

(13)

Fajitagryta med kyckling

(4)

Tandoorikyckling med ris

(22)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies