Gudfaderns pasta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (3 betyg)

Pasta med smakrik tomatsås som ska puttra länge för att bli riktigt god.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 msk olivolja
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 0.5 strimlad röd chili
  • 2 msk tomatpuré
  • 800 g hela körsbärstomater, 2 burkar
  • 1.5 msk balsamvinäger
  • 1.5 msk socker
  • 1 dl hackad oregano
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 500 g färsk spagetti
  • 100 g grovriven parmesan
  • oregano
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Stek lök, vitlök och chili med olja i en kastrull tills det mjuknat utan att få färg. Tillsätt tomatpuré. Stek ca 4 min, rör då och då. Tomatpurén ska bli lätt brun.
  2. Häll i tomater, vinäger och socker. Låt sjuda ca 1 tim. Salta och krydda med oregano.
  3. Koka pastan. Servera med tomatsåsen och toppa med parmesan, färsk oregano och svartpeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna

2014-02-10

Jag tycker den är jättegod. Tänker mig att det även skulle vara gott med t ex mozarellabollar i... något att tugga på.

Ulla Citelli

2014-01-27

Nja vet inte om det är rätt recept. Jag har ett recept från Italien där Gudfaderns pasta innehåller lövbiff och andra godsaker. Men jag tror säkert den rätt ni gjort är lika god. Lycka till

Liknande recept

Spara recept

Pasta med aubergine och paprika

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Lotta Lundgren - Mozzarellapasta med aubergine

Betyg
Betyg
(85)
Spara recept

Spagetti med linser och tomatsås

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Gnocchi med svamp och blomkål

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Linsbolognese

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Pasta med blomkål

Betyg
Betyg
(23)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 msk olivolja
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 0.5 strimlad röd chili
  • 2 msk tomatpuré
  • 800 g hela körsbärstomater, 2 burkar
  • 1.5 msk balsamvinäger
  • 1.5 msk socker
  • 1 dl hackad oregano
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 500 g färsk spagetti
  • 100 g grovriven parmesan
  • oregano
  • svartpeppar

Gudfaderns pasta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (3 betyg)

Pasta med smakrik tomatsås som ska puttra länge för att bli riktigt god.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek lök, vitlök och chili med olja i en kastrull tills det mjuknat utan att få färg. Tillsätt tomatpuré. Stek ca 4 min, rör då och då. Tomatpurén ska bli lätt brun.
  2. Häll i tomater, vinäger och socker. Låt sjuda ca 1 tim. Salta och krydda med oregano.
  3. Koka pastan. Servera med tomatsåsen och toppa med parmesan, färsk oregano och svartpeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna

2014-02-10

Jag tycker den är jättegod. Tänker mig att det även skulle vara gott med t ex mozarellabollar i... något att tugga på.

Ulla Citelli

2014-01-27

Nja vet inte om det är rätt recept. Jag har ett recept från Italien där Gudfaderns pasta innehåller lövbiff och andra godsaker. Men jag tror säkert den rätt ni gjort är lika god. Lycka till

Liknande recept

Spara recept

Pasta med aubergine och paprika

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Lotta Lundgren - Mozzarellapasta med aubergine

Betyg
Betyg
(85)
Spara recept

Spagetti med linser och tomatsås

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Gnocchi med svamp och blomkål

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Linsbolognese

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Pasta med blomkål

Betyg
Betyg
(23)