Grundrecept för groddning

Grundrecept för groddning

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Några dagars väntan och du har världens bästa salladsingrediens.

1
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl torra mungbönor, linser eller quinoa
  • 1 liter vatten
  • Detta behövs:
  • 1 Burk med lock som släpper in syre (t ex en gasbinda eller en groddburk

Gör så här

  1. Blötlägg bönor eller linser i en bunke med ljummet vatten över natten i rumstemperatur.
  2. Häll av vattnet och skölj ett par gånger. Häll bönorna eller linserna i en glasburk eller en groddburk. Sätt på locket som hör till groddburken eller täck toppen med en gasbinda. Ställ burken mörkt i rumstemperatur eller mörklägg med en papperspåse.
  3. Groddarna ska hållas fuktiga men inte blöta, och sköljas 2–3 gånger per dag.
  4. Efter 3–5 dagar är groddarna klara. Sista dagen kan du gärna ställa fram burken så den får solljus på sig. Då blir groddarna grönare.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Potatissallad med äpple

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Kycklingwrap med grön hummus

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Blomsterkrassesallad med fetaost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Lammkotletter med sojabönor och fetaost

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Helgrillad kyckling med hemgjord tandoorikrydda

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Ugnsbakade bönor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(96)
Grundrecept för groddning
3 st
  • Ingredienser (3)
  • 1 dl torra mungbönor, linser eller quinoa
  • 1 liter vatten
  • Detta behövs:
  • 1 Burk med lock som släpper in syre (t ex en gasbinda eller en groddburk

Grundrecept för groddning

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Några dagars väntan och du har världens bästa salladsingrediens.

1
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blötlägg bönor eller linser i en bunke med ljummet vatten över natten i rumstemperatur.
  2. Häll av vattnet och skölj ett par gånger. Häll bönorna eller linserna i en glasburk eller en groddburk. Sätt på locket som hör till groddburken eller täck toppen med en gasbinda. Ställ burken mörkt i rumstemperatur eller mörklägg med en papperspåse.
  3. Groddarna ska hållas fuktiga men inte blöta, och sköljas 2–3 gånger per dag.
  4. Efter 3–5 dagar är groddarna klara. Sista dagen kan du gärna ställa fram burken så den får solljus på sig. Då blir groddarna grönare.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Potatissallad med äpple

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Kycklingwrap med grön hummus

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Blomsterkrassesallad med fetaost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Lammkotletter med sojabönor och fetaost

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Helgrillad kyckling med hemgjord tandoorikrydda

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Ugnsbakade bönor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(96)