Grundrecept för groddning

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Några dagars väntan och du har världens bästa salladsingrediens.

1
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (3)
  • 1 dl torra mungbönor, linser eller quinoa
  • 1 liter vatten
  • Detta behövs:
  • 1 Burk med lock som släpper in syre (t ex en gasbinda eller en groddburk

Gör så här

  1. Blötlägg bönor eller linser i en bunke med ljummet vatten över natten i rumstemperatur.
  2. Häll av vattnet och skölj ett par gånger. Häll bönorna eller linserna i en glasburk eller en groddburk. Sätt på locket som hör till groddburken eller täck toppen med en gasbinda. Ställ burken mörkt i rumstemperatur eller mörklägg med en papperspåse.
  3. Groddarna ska hållas fuktiga men inte blöta, och sköljas 2–3 gånger per dag.
  4. Efter 3–5 dagar är groddarna klara. Sista dagen kan du gärna ställa fram burken så den får solljus på sig. Då blir groddarna grönare.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kabanoss med färskpotatissallad

(33)

Klassiska falafel

(58)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Hälsotallrik med indisk kyckling

(0)

Ris med pumpa, svarta bönor och granatäppelsallad

(12)

Ugnsbakade bönor

(22)

Barnens enkla burrito

(14)

Paprika- och kikärtsburgare med dillslungad gurksallad

(1)
3 st
  • Ingredienser (3)
  • 1 dl torra mungbönor, linser eller quinoa
  • 1 liter vatten
  • Detta behövs:
  • 1 Burk med lock som släpper in syre (t ex en gasbinda eller en groddburk

Grundrecept för groddning

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Några dagars väntan och du har världens bästa salladsingrediens.

1
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blötlägg bönor eller linser i en bunke med ljummet vatten över natten i rumstemperatur.
  2. Häll av vattnet och skölj ett par gånger. Häll bönorna eller linserna i en glasburk eller en groddburk. Sätt på locket som hör till groddburken eller täck toppen med en gasbinda. Ställ burken mörkt i rumstemperatur eller mörklägg med en papperspåse.
  3. Groddarna ska hållas fuktiga men inte blöta, och sköljas 2–3 gånger per dag.
  4. Efter 3–5 dagar är groddarna klara. Sista dagen kan du gärna ställa fram burken så den får solljus på sig. Då blir groddarna grönare.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kabanoss med färskpotatissallad

(33)

Klassiska falafel

(58)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Hälsotallrik med indisk kyckling

(0)

Ris med pumpa, svarta bönor och granatäppelsallad

(12)

Ugnsbakade bönor

(22)

Barnens enkla burrito

(14)

Paprika- och kikärtsburgare med dillslungad gurksallad

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies