Grönsakssoppa med asiatisk känsla

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

En klar grönsakssoppa med smak av koriander.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 12 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk fisksås
  • 1 stor fint strimlad morot, ca 150 g
  • 3 strimlade salladslökar
  • 0.5 fint strimlad zucchini
  • 250 g mozzarella eller tofu
  • 0.5 hackad röd chili
  • 1 kruka koriander
  • 1 lime i klyftor

Gör så här

  1. Koka upp vatten, buljongtärningar och fisksås. Lägg ner grönsakerna och häll upp i serveringsskålar. Bryt mozzarellan i mindre bitar och lägg dem i soppan. Toppa med chili och koriander. Pressa över lime vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



emma

2015-04-06

Jo receptet finns under rubriken vardagsvego. Då är det lätt att tro att det betyder att det ska vara vegetariskt.

Britta/webbredaktionen

2014-03-24

@Tom Vi har inte klassat det här som ett vegetariskt recept. Är du vegetarian går det bra att byta ut fisksåsen mot 0,5-1 tsk salt.

Tom

2014-03-21

Fisksås? Vegetarianer äter INTE fisk, i såna fall är man en sk. pescatarian.

Britta/webbredaktionen

2013-01-09

Fisksåsen används för att få sältan så det går att byta ut mot salt 0,5 – 1 tsk.

Liza

2013-01-08

Jag tycker det är märkligt att ni ger recept på vego-mat som innehåller fisksås. En vegetarian äter per definition inte döda djur, och fisk är sannerligen ett djur. Synd!

Liknande recept

Broccolibollar med ost och basilika

(13)

Torsk med tomat, halloumi och dill

(11)

Saffransrisotto med tomater och fänkål

(5)

Gratinerad lax med basilika och västerbottensost

(32)

Halloumi tikka masala

(168)

Ört- och fetaostbollar i tomatsås

(45)

Rostad sötpotatis och kokospanerad halloumi

(80)

Halloumiplättar

(22)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 12 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk fisksås
  • 1 stor fint strimlad morot, ca 150 g
  • 3 strimlade salladslökar
  • 0.5 fint strimlad zucchini
  • 250 g mozzarella eller tofu
  • 0.5 hackad röd chili
  • 1 kruka koriander
  • 1 lime i klyftor

Grönsakssoppa med asiatisk känsla

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

En klar grönsakssoppa med smak av koriander.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten, buljongtärningar och fisksås. Lägg ner grönsakerna och häll upp i serveringsskålar. Bryt mozzarellan i mindre bitar och lägg dem i soppan. Toppa med chili och koriander. Pressa över lime vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



emma

2015-04-06

Jo receptet finns under rubriken vardagsvego. Då är det lätt att tro att det betyder att det ska vara vegetariskt.

Britta/webbredaktionen

2014-03-24

@Tom Vi har inte klassat det här som ett vegetariskt recept. Är du vegetarian går det bra att byta ut fisksåsen mot 0,5-1 tsk salt.

Tom

2014-03-21

Fisksås? Vegetarianer äter INTE fisk, i såna fall är man en sk. pescatarian.

Britta/webbredaktionen

2013-01-09

Fisksåsen används för att få sältan så det går att byta ut mot salt 0,5 – 1 tsk.

Liza

2013-01-08

Jag tycker det är märkligt att ni ger recept på vego-mat som innehåller fisksås. En vegetarian äter per definition inte döda djur, och fisk är sannerligen ett djur. Synd!

Liknande recept

Broccolibollar med ost och basilika

(13)

Torsk med tomat, halloumi och dill

(11)

Saffransrisotto med tomater och fänkål

(5)

Gratinerad lax med basilika och västerbottensost

(32)

Halloumi tikka masala

(168)

Ört- och fetaostbollar i tomatsås

(45)

Rostad sötpotatis och kokospanerad halloumi

(80)

Halloumiplättar

(22)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies