Grönsakssoppa med asiatisk känsla

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

En klar grönsakssoppa med smak av koriander.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 12 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk fisksås
  • 1 stor fint strimlad morot, ca 150 g
  • 3 strimlade salladslökar
  • 0.5 fint strimlad zucchini
  • 250 g mozzarella eller tofu
  • 0.5 hackad röd chili
  • 1 kruka koriander
  • 1 lime i klyftor

Gör så här

  1. Koka upp vatten, buljongtärningar och fisksås. Lägg ner grönsakerna och häll upp i serveringsskålar. Bryt mozzarellan i mindre bitar och lägg dem i soppan. Toppa med chili och koriander. Pressa över lime vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



emma

2015-04-06

Jo receptet finns under rubriken vardagsvego. Då är det lätt att tro att det betyder att det ska vara vegetariskt.

Britta/webbredaktionen

2014-03-24

@Tom Vi har inte klassat det här som ett vegetariskt recept. Är du vegetarian går det bra att byta ut fisksåsen mot 0,5-1 tsk salt.

Tom

2014-03-21

Fisksås? Vegetarianer äter INTE fisk, i såna fall är man en sk. pescatarian.

Britta/webbredaktionen

2013-01-09

Fisksåsen används för att få sältan så det går att byta ut mot salt 0,5 – 1 tsk.

Liza

2013-01-08

Jag tycker det är märkligt att ni ger recept på vego-mat som innehåller fisksås. En vegetarian äter per definition inte döda djur, och fisk är sannerligen ett djur. Synd!

Liknande recept

Halloumiplättar

(22)

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

(9)

Ört- och fetaostbollar i tomatsås

(46)

Godaste köttbullarna

(0)

Halloumi tikka masala

(178)

Fisk med frasigt täcke

(73)

Broccolibollar med ost och basilika

(13)

Fänkålssoppa med fetaost- och valnötstopping

(59)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 12 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk fisksås
  • 1 stor fint strimlad morot, ca 150 g
  • 3 strimlade salladslökar
  • 0.5 fint strimlad zucchini
  • 250 g mozzarella eller tofu
  • 0.5 hackad röd chili
  • 1 kruka koriander
  • 1 lime i klyftor

Grönsakssoppa med asiatisk känsla

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

En klar grönsakssoppa med smak av koriander.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten, buljongtärningar och fisksås. Lägg ner grönsakerna och häll upp i serveringsskålar. Bryt mozzarellan i mindre bitar och lägg dem i soppan. Toppa med chili och koriander. Pressa över lime vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



emma

2015-04-06

Jo receptet finns under rubriken vardagsvego. Då är det lätt att tro att det betyder att det ska vara vegetariskt.

Britta/webbredaktionen

2014-03-24

@Tom Vi har inte klassat det här som ett vegetariskt recept. Är du vegetarian går det bra att byta ut fisksåsen mot 0,5-1 tsk salt.

Tom

2014-03-21

Fisksås? Vegetarianer äter INTE fisk, i såna fall är man en sk. pescatarian.

Britta/webbredaktionen

2013-01-09

Fisksåsen används för att få sältan så det går att byta ut mot salt 0,5 – 1 tsk.

Liza

2013-01-08

Jag tycker det är märkligt att ni ger recept på vego-mat som innehåller fisksås. En vegetarian äter per definition inte döda djur, och fisk är sannerligen ett djur. Synd!

Liknande recept

Halloumiplättar

(22)

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

(9)

Ört- och fetaostbollar i tomatsås

(46)

Godaste köttbullarna

(0)

Halloumi tikka masala

(178)

Fisk med frasigt täcke

(73)

Broccolibollar med ost och basilika

(13)

Fänkålssoppa med fetaost- och valnötstopping

(59)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies