Grönsaksris med kycklingklubba
  • Tid 45 min
  • Ugn 200º

Grönsaksris med kycklingklubba

5 (1 betyg)

Gör din egen grillkrydda! Strö kryddan över kycklingklubborna och rosta dem i ugnen medan du lagar resten av middagen. Grönsaksriset är perfekt att göra på ris som har blivit över. Riset steks med Raw Slaw-mix som är färdigskurna grönsaker. Genvägar i köket är alltid tacksamt! Rör ihop såsen och middagen är klar att servera.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 19
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 4 kycklingklubbor
  • 1 msk olivolja
  • 300 g Raw slaw Hackat & Klart (broccoli, rödbeta och morot)
  • 30 g färsk ingefära, finstrimlad
  • 3 dl kokt ris
  • salt
  • persilja
Grillkrydda:
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 0.5 tsk curry
  • 1 tsk strösocker
  • 1.5 tsk salt
Citronsås:
  • 150 g cream cheese
  • 0.5 dl vatten
  • 1 liten citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 1 msk pressad citronsaft
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mortla ihop de torra kryddorna till grillkryddan. Lägg kycklingklubborna med skinnsidan upp i en ugnsform. Strö över grillkryddan och rosta mitt i ugnen ca 40 min.

  2. 2

    Hetta upp olja i en stekpanna och fräs grönsakerna med ingefäran någon min. Tillsätt ris och salt. Stek under omrörning tills riset är varmt.

  3. 3

    Blanda cream cheese med vatten och citron till en sås. Smaka av med salt. Servera kycklingen med grönsaksriset och såsen. Toppa ev med lite persilja.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Gör en stor laddning grillkrydda så finns det alltid i kryddhyllan.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Annika

    Jättegott och enkelt!