Grönkålssallad med julsmak

Grönkålssallad med julsmak

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(245)

Krispig och fräsch, mycket omtyckt på julbordet och passar perfekt till julmaten.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
  • 250 g färsk grönkål
  • 0.5 dl russin
  • 1 apelsin
  • 1 rött äpple
  • 0.5 dl valnötter
  • Dressing:
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk pressad apelsin
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Lägg eventuellt russinen att mjukna i ett glas vatten. Använd de inre mjuka bladen på grönkålen. Lägg dem i kokhett vatten 1 minut, kyl dem sedan snabbt i iskallt vatten och låt dem rinna av. Hacka bladen mycket fint. Skär apelsinen och äpplet i tärningar.
  2. Grovhacka nötterna. Häll av vattnet från russinen. Rör samman dressingen och smaka av. Blanda salladen och häll dressingen över.

Tips

Byt ut grönkålen mot savojkål och russinen mot granatäppelkärnor.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-01-11

Hej Annsofi, det hade blivit tokigt i receptet, tack för att du såg det! Nu har vi ändrat :)

Annsofi

2021-12-31

Varför först 2 msk citronsaft, Sedan saft från 1,5 citron. Var är apelsinjuicen som finns i receptet i andra versioner jag sett i ett häfte på Coop och i tidningen för många år sen?

Gerda

2020-09-21

Denna sallad gör jag året om. Så god!

Karin W

2014-12-25

Fantasriskt gott! Favorit sallad!

Britta

2014-12-19

Fått på morgonpromenaden

Grönkålssallad med julsmak
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 250 g färsk grönkål
  • 0.5 dl russin
  • 1 apelsin
  • 1 rött äpple
  • 0.5 dl valnötter
  • Dressing:
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk pressad apelsin
  • salt och peppar

Grönkålssallad med julsmak

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(245)

Krispig och fräsch, mycket omtyckt på julbordet och passar perfekt till julmaten.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Lägg eventuellt russinen att mjukna i ett glas vatten. Använd de inre mjuka bladen på grönkålen. Lägg dem i kokhett vatten 1 minut, kyl dem sedan snabbt i iskallt vatten och låt dem rinna av. Hacka bladen mycket fint. Skär apelsinen och äpplet i tärningar.
  2. Grovhacka nötterna. Häll av vattnet från russinen. Rör samman dressingen och smaka av. Blanda salladen och häll dressingen över.

Tips

Byt ut grönkålen mot savojkål och russinen mot granatäppelkärnor.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-01-11

Hej Annsofi, det hade blivit tokigt i receptet, tack för att du såg det! Nu har vi ändrat :)

Annsofi

2021-12-31

Varför först 2 msk citronsaft, Sedan saft från 1,5 citron. Var är apelsinjuicen som finns i receptet i andra versioner jag sett i ett häfte på Coop och i tidningen för många år sen?

Gerda

2020-09-21

Denna sallad gör jag året om. Så god!

Karin W

2014-12-25

Fantasriskt gott! Favorit sallad!

Britta

2014-12-19

Fått på morgonpromenaden