Gröna vegotacos med picklad lök

Gröna vegotacos med picklad lök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Tacos med vegofärs, vitkål och picklad lök toppas med fetaost och serveras i hemgjorda gröna tortillabröd av spenat.

Tillagningstid: 60 min
4 portioner
  • 200 g mix vegofärs
  • 200 g vitkål, tunt strimlad
  • 2 tomater, tärnade
  • 50 g fetaost
  • 1 lime, i klyftor
  • Picklad rödlök
  • 1 dl vatten
  • 4 msk strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • Gröna tortillabröd
  • 50 g fryst spenat, tinad
  • 3 dl vatten
  • 1 msk neutral olja
  • 1 tsk salt
  • 7 dl vetemjöl + till utbakning

Gör så här

  1. Rör ihop vatten, socker och ättika. Vänd runt löken i lagen och låt stå till servering. Mixa spenat, vatten och olja slätt i en matberedare monterad med knivblad.
  2. Tillsätt salt och mjölet lite i taget tills det formas en deg. Dela degen i 12 bitar och rulla till bollar. Kavla tunt på mjölat bakbord. Stek bröden i torr panna ca 2 min per sida. Håll bröden varma i en kökshandduk.
  3. Tillaga färsen enligt anvisningen på förpackningen. Fyll bröden med vitkål, färs, tomater, smulad fetaost och picklad rödlök. Servera med limeklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gröna vegotacos med picklad lök
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 200 g mix vegofärs
  • 200 g vitkål, tunt strimlad
  • 2 tomater, tärnade
  • 50 g fetaost
  • 1 lime, i klyftor
  • Picklad rödlök
  • 1 dl vatten
  • 4 msk strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • Gröna tortillabröd
  • 50 g fryst spenat, tinad
  • 3 dl vatten
  • 1 msk neutral olja
  • 1 tsk salt
  • 7 dl vetemjöl + till utbakning

Gröna vegotacos med picklad lök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Tacos med vegofärs, vitkål och picklad lök toppas med fetaost och serveras i hemgjorda gröna tortillabröd av spenat.

Tillagningstid: 60 min
4 portioner

Gör så här

  1. Rör ihop vatten, socker och ättika. Vänd runt löken i lagen och låt stå till servering. Mixa spenat, vatten och olja slätt i en matberedare monterad med knivblad.
  2. Tillsätt salt och mjölet lite i taget tills det formas en deg. Dela degen i 12 bitar och rulla till bollar. Kavla tunt på mjölat bakbord. Stek bröden i torr panna ca 2 min per sida. Håll bröden varma i en kökshandduk.
  3. Tillaga färsen enligt anvisningen på förpackningen. Fyll bröden med vitkål, färs, tomater, smulad fetaost och picklad rödlök. Servera med limeklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!