Kryddig korv i tortillabröd med heta tillbehör
  • Tid 35 min

Kryddig korv i tortillabröd med heta tillbehör

0 (0 betyg)

Att göra egen lökchutney är inte så svårt. Det är sockret och ölen som är hemligheten! Magiskt gott till lite kryddiga korvar inrullade i ett tortillabröd med majs, ajvar, fetaost och koriander.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

6 portioner
  • 6 kryddiga korvar
  • 1 tsk olja, till stekning
  • 6 små tortillabröd
  • 1 lime, i klyftor
Rödlökschutney:
  • 3 rödlökar, skivade
  • 2 msk smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 dl ljust öl
  • 2 msk inlagd jalapeños
  • salt
Till servering:
  • 300 g majskorn
  • 1 tsk olja
  • 1 dl ajvar relish, gärna stark
  • 150 g fetaost
  • 2 dl hackad färsk koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rödlökchutney: Stek löken mjuk i smör och socker på medelvärme, rör då och då. Tillsätt öl och jalapeños och låt koka tills vätskan kokat in. Smaka av med salt.

  2. 2

    Stek majs i olja tills de är gyllenbruna i färgen. Lägg upp på ett fat tillsammans med ajvar, smulad fetaost och koriander.

  3. 3

    Stek korvarna i olja tills de har fin färg och är genomvarma. Stek bröden och fyll med korv, lökchutney, majs, ajvar, fetaost och hackad koriander. Pressa eventuellt över lime vid servering.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Chutneyn går också att laga på gul lök.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar