Kryddig korv i tortillabröd med heta tillbehör

Kryddig korv i tortillabröd med heta tillbehör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Att göra egen lökchutney är inte så svårt. Det är sockret och ölen som är hemligheten! Magiskt gott till lite kryddiga korvar inrullade i ett tortillabröd med majs, ajvar, fetaost och koriander.

Tillagningstid: 35 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 kryddiga korvar
  • 1 tsk olja, till stekning
  • 6 små tortillabröd
  • 1 lime, i klyftor
  • Rödlökschutney:
  • 3 rödlökar, skivade
  • 2 msk smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 dl ljust öl
  • 2 msk inlagd jalapeños
  • salt
  • Till servering:
  • 300 g majskorn
  • 1 tsk olja
  • 1 dl ajvar relish, gärna stark
  • 150 g fetaost
  • 2 dl hackad färsk koriander

Gör så här

  1. Rödlökchutney: Stek löken mjuk i smör och socker på medelvärme, rör då och då. Tillsätt öl och jalapeños och låt koka tills vätskan kokat in. Smaka av med salt.
  2. Stek majs i olja tills de är gyllenbruna i färgen. Lägg upp på ett fat tillsammans med ajvar, smulad fetaost och koriander.
  3. Stek korvarna i olja tills de har fin färg och är genomvarma. Stek bröden och fyll med korv, lökchutney, majs, ajvar, fetaost och hackad koriander. Pressa eventuellt över lime vid servering.

Tips

Chutneyn går också att laga på gul lök.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(8)
Kryddig korv i tortillabröd med heta tillbehör
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 6 kryddiga korvar
  • 1 tsk olja, till stekning
  • 6 små tortillabröd
  • 1 lime, i klyftor
  • Rödlökschutney:
  • 3 rödlökar, skivade
  • 2 msk smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 dl ljust öl
  • 2 msk inlagd jalapeños
  • salt
  • Till servering:
  • 300 g majskorn
  • 1 tsk olja
  • 1 dl ajvar relish, gärna stark
  • 150 g fetaost
  • 2 dl hackad färsk koriander

Kryddig korv i tortillabröd med heta tillbehör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Att göra egen lökchutney är inte så svårt. Det är sockret och ölen som är hemligheten! Magiskt gott till lite kryddiga korvar inrullade i ett tortillabröd med majs, ajvar, fetaost och koriander.

Tillagningstid: 35 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rödlökchutney: Stek löken mjuk i smör och socker på medelvärme, rör då och då. Tillsätt öl och jalapeños och låt koka tills vätskan kokat in. Smaka av med salt.
  2. Stek majs i olja tills de är gyllenbruna i färgen. Lägg upp på ett fat tillsammans med ajvar, smulad fetaost och koriander.
  3. Stek korvarna i olja tills de har fin färg och är genomvarma. Stek bröden och fyll med korv, lökchutney, majs, ajvar, fetaost och hackad koriander. Pressa eventuellt över lime vid servering.

Tips

Chutneyn går också att laga på gul lök.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(8)