Grön tahinisås

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Recept ur kokboken plåtmat av Julia Tuvesson

Tillagningstid: 5 min
2 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (5)
  • 200 g bladpersilja
  • 1.5 dl kallt vatten
  • 2 msk tahini
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 2 vitlöksklyftor, rivna

Gör så här

  1. Mixa persiljan, både blad och stjälkar, till en slät massa tillsammans med vattnet. Tillsätt tahini, citronsaft och vitlök och fortsätt mixa tills du har en helt slät sås. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grahamskex med timjan och rosmarin med vispat smör

(1)

Brötchen med lax och färskost

(0)

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

(19)

Örtvåfflor med brie

(13)

Kuvertbröd med fänkålsfrön

(1)

Ägghalva med brynt smör

(7)

Rostad majssallad

(2)

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

(52)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 200 g bladpersilja
  • 1.5 dl kallt vatten
  • 2 msk tahini
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 2 vitlöksklyftor, rivna

Grön tahinisås

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Recept ur kokboken plåtmat av Julia Tuvesson

Tillagningstid: 5 min
2 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa persiljan, både blad och stjälkar, till en slät massa tillsammans med vattnet. Tillsätt tahini, citronsaft och vitlök och fortsätt mixa tills du har en helt slät sås. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grahamskex med timjan och rosmarin med vispat smör

(1)

Brötchen med lax och färskost

(0)

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

(19)

Örtvåfflor med brie

(13)

Kuvertbröd med fänkålsfrön

(1)

Ägghalva med brynt smör

(7)

Rostad majssallad

(2)

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

(52)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies