Friterad blomkål med tahinidipp
  • Tid 30 min

Friterad blomkål med tahinidipp

0 (0 betyg)

En supergod klassisk libanesisk rätt gjord på blomkål och som är helt vegansk. Recept av Zeina Mourtada

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 bufféportioner
  • 600 g blomkål
  • 6 dl rapsolja (fritering)
  • flingsalt
  • chiliflakes
  • 0.5 citron
Tahinisås
  • 1.5 dl tahini
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl färsk persilja, finhackad
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tahinisås: Mixa tahinin (sesampasta) med citronsaft och vitlök. Tillsätt vatten tills såsen känns len och krämig. Rör ner persiljan och smaka av med salt.

  2. 2

    Plocka buketter av blomkålen och hetta upp olja i en kastrull med höga kanter till en temperatur på ca 180˚.

  3. 3

    Fritera blomkålen till fin färg, ca 5 min, och låt rinna av på hushållspapper. Salta och strö ev över chiliflakes. Pressa över citronsaft och doppa i såsen vid servering.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar