Friterad blomkål med tahinidipp

Friterad blomkål med tahinidipp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

En supergod klassisk libanesisk rätt gjord på blomkål och som är helt vegansk. Recept av Zeina Mourtada

Tillagningstid: 30 min
4 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g blomkål
  • 6 dl rapsolja (fritering)
  • flingsalt
  • chiliflakes
  • 0.5 citron
  • Tahinisås
  • 1.5 dl tahini
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl färsk persilja, finhackad
  • salt

Gör så här

  1. Tahinisås: Mixa tahinin (sesampasta) med citronsaft och vitlök. Tillsätt vatten tills såsen känns len och krämig. Rör ner persiljan och smaka av med salt.
  2. Plocka buketter av blomkålen och hetta upp olja i en kastrull med höga kanter till en temperatur på ca 180˚.
  3. Fritera blomkålen till fin färg, ca 5 min, och låt rinna av på hushållspapper. Salta och strö ev över chiliflakes. Pressa över citronsaft och doppa i såsen vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Kolonifat med persiljepesto

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Tomatsalsa med koriander

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Honung- och salviaglaserade revbensspjäll med kålsallad

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Arabisk sallad

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Dipp verde

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Quesadillas med avokadoröra

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Rostad majssallad

Betyg
Betyg
(4)
Friterad blomkål med tahinidipp
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 600 g blomkål
  • 6 dl rapsolja (fritering)
  • flingsalt
  • chiliflakes
  • 0.5 citron
  • Tahinisås
  • 1.5 dl tahini
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl färsk persilja, finhackad
  • salt

Friterad blomkål med tahinidipp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

En supergod klassisk libanesisk rätt gjord på blomkål och som är helt vegansk. Recept av Zeina Mourtada

Tillagningstid: 30 min
4 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tahinisås: Mixa tahinin (sesampasta) med citronsaft och vitlök. Tillsätt vatten tills såsen känns len och krämig. Rör ner persiljan och smaka av med salt.
  2. Plocka buketter av blomkålen och hetta upp olja i en kastrull med höga kanter till en temperatur på ca 180˚.
  3. Fritera blomkålen till fin färg, ca 5 min, och låt rinna av på hushållspapper. Salta och strö ev över chiliflakes. Pressa över citronsaft och doppa i såsen vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Kolonifat med persiljepesto

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Tomatsalsa med koriander

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Honung- och salviaglaserade revbensspjäll med kålsallad

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Arabisk sallad

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Dipp verde

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Quesadillas med avokadoröra

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Rostad majssallad

Betyg
Betyg
(4)