Ärtbullar

Ärtbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Testa att göra dessa vegetariska bollar med smak av sojabönor, persilja, spiskummin, koriander och kardemumma. Passar väldig bra att servera på julbordet. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 40 min
25 stycken
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka färsk persilja
  • 500 g frysta gröna sojabönor, halvtinade
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 2 tsk mald koriander
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1.5 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 äggvita
  • 0.5 tsk bikarbonat
  • 1.5 dl ströbröd
  • neutral olja, till stekning

Gör så här

  1. Mixa lök, vitlök och persilja (spara ev lite till garnering) till en puré i en matberedare. Tillsätt bönor, kryddor, ägg, äggvita och bikarbonat och mixa till en fin färs. Rör ner ströbrödet.
  2. Rör ner ströbrödet. Rulla smeten till ca 25 bollar. Stek bollarna i rikligt med olja tills de är gyllenbruna runtom. Garnera ev med persilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anneli

2019-12-15

Lätta att göra, vackra att se på och framförallt goda. Nu har jag ingen koriander i, för jag hade ingen hemma.

Ärtbullar
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka färsk persilja
  • 500 g frysta gröna sojabönor, halvtinade
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 2 tsk mald koriander
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1.5 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 äggvita
  • 0.5 tsk bikarbonat
  • 1.5 dl ströbröd
  • neutral olja, till stekning

Ärtbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Testa att göra dessa vegetariska bollar med smak av sojabönor, persilja, spiskummin, koriander och kardemumma. Passar väldig bra att servera på julbordet. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 40 min
25 stycken

Gör så här

  1. Mixa lök, vitlök och persilja (spara ev lite till garnering) till en puré i en matberedare. Tillsätt bönor, kryddor, ägg, äggvita och bikarbonat och mixa till en fin färs. Rör ner ströbrödet.
  2. Rör ner ströbrödet. Rulla smeten till ca 25 bollar. Stek bollarna i rikligt med olja tills de är gyllenbruna runtom. Garnera ev med persilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anneli

2019-12-15

Lätta att göra, vackra att se på och framförallt goda. Nu har jag ingen koriander i, för jag hade ingen hemma.