Ärtbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Testa att göra dessa vegetariska bollar med smak av sojabönor, persilja, spiskummin, koriander och kardemumma. Passar väldig bra att servera på julbordet. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 40 min
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka färsk persilja
  • 500 g frysta gröna sojabönor, halvtinade
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 2 tsk mald koriander
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1.5 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 äggvita
  • 0.5 tsk bikarbonat
  • 1.5 dl ströbröd
  • neutral olja, till stekning

Gör så här

  1. Mixa lök, vitlök och persilja (spara ev lite till garnering) till en puré i en matberedare. Tillsätt bönor, kryddor, ägg, äggvita och bikarbonat och mixa till en fin färs. Rör ner ströbrödet.
  2. Rör ner ströbrödet. Rulla smeten till ca 25 bollar. Stek bollarna i rikligt med olja tills de är gyllenbruna runtom. Garnera ev med persilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anneli

2019-12-15

Lätta att göra, vackra att se på och framförallt goda. Nu har jag ingen koriander i, för jag hade ingen hemma.

Liknande recept

Spara recept

Stekt brysselkål med rostade hasselnötter

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Fiskpaté med saffran och romsås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kanderade äpplen

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Romsill

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Köttbullar med nötfärs

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Fluffiga klenäter

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Färskostbollar med nötter och torkad frukt - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(88)
Spara recept

Surkål - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(12)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka färsk persilja
  • 500 g frysta gröna sojabönor, halvtinade
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 2 tsk mald koriander
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1.5 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 äggvita
  • 0.5 tsk bikarbonat
  • 1.5 dl ströbröd
  • neutral olja, till stekning

Ärtbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Testa att göra dessa vegetariska bollar med smak av sojabönor, persilja, spiskummin, koriander och kardemumma. Passar väldig bra att servera på julbordet. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 40 min
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa lök, vitlök och persilja (spara ev lite till garnering) till en puré i en matberedare. Tillsätt bönor, kryddor, ägg, äggvita och bikarbonat och mixa till en fin färs. Rör ner ströbrödet.
  2. Rör ner ströbrödet. Rulla smeten till ca 25 bollar. Stek bollarna i rikligt med olja tills de är gyllenbruna runtom. Garnera ev med persilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anneli

2019-12-15

Lätta att göra, vackra att se på och framförallt goda. Nu har jag ingen koriander i, för jag hade ingen hemma.

Liknande recept

Spara recept

Stekt brysselkål med rostade hasselnötter

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Fiskpaté med saffran och romsås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kanderade äpplen

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Romsill

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Köttbullar med nötfärs

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Fluffiga klenäter

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Färskostbollar med nötter och torkad frukt - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(88)
Spara recept

Surkål - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(12)