
Ärtbullar
Betyg (1-5):
Testa att göra dessa vegetariska bollar med smak av sojabönor, persilja, spiskummin, koriander och kardemumma. Passar väldig bra att servera på julbordet. Recept av Lotta Lundgren
Tillagningstid: 40 min
25 stycken
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 kruka färsk persilja
- 500 g frysta gröna sojabönor, halvtinade
- 2 tsk mald spiskummin
- 2 tsk mald koriander
- 2 tsk malen kardemumma
- 0.5 tsk nymalen svartpeppar
- 1.5 tsk salt
- 1 ägg
- 1 äggvita
- 0.5 tsk bikarbonat
- 1.5 dl ströbröd
- neutral olja, till stekning
Gör så här
- Mixa lök, vitlök och persilja (spara ev lite till garnering) till en puré i en matberedare. Tillsätt bönor, kryddor, ägg, äggvita och bikarbonat och mixa till en fin färs. Rör ner ströbrödet.
- Rör ner ströbrödet. Rulla smeten till ca 25 bollar. Stek bollarna i rikligt med olja tills de är gyllenbruna runtom. Garnera ev med persilja.
Ärtbullar
Betyg (1-5):
Testa att göra dessa vegetariska bollar med smak av sojabönor, persilja, spiskummin, koriander och kardemumma. Passar väldig bra att servera på julbordet. Recept av Lotta Lundgren
Tillagningstid: 40 min
25 stycken
Gör så här
- Mixa lök, vitlök och persilja (spara ev lite till garnering) till en puré i en matberedare. Tillsätt bönor, kryddor, ägg, äggvita och bikarbonat och mixa till en fin färs. Rör ner ströbrödet.
- Rör ner ströbrödet. Rulla smeten till ca 25 bollar. Stek bollarna i rikligt med olja tills de är gyllenbruna runtom. Garnera ev med persilja.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2019-12-15
Lätta att göra, vackra att se på och framförallt goda. Nu har jag ingen koriander i, för jag hade ingen hemma.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Anneli
2019-12-15
Lätta att göra, vackra att se på och framförallt goda. Nu har jag ingen koriander i, för jag hade ingen hemma.