Grissini

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
25 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 25 g smör
  • 1.5 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 2 tsk socker
  • 1 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • Pensling:
  • 0.5 dl mjölk eller några ägg
  • Ostgrissini:
  • 2 dl riven parmesan

Gör så här

  1. Smält fettet i en kastrull. Häll i vattnet och värm till 37°C (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med degspadet. Tillsätt salt, socker, ägg och det mesta av mjölet, spara nån dl till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs degen övertäckt ca 30 minuter.
  2. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Forma degen till en längd och dela den antingen i bitar som rullas till smala stänger, nästan lika långa som plåten eller i några fler bitar som rullas ca 20 cm långa.
  3. Lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper. Jäs under bakduk ca 20 minuter. Värm ugnen till 175°C. Pensla stängerna med mjölk eller uppvispat ägg.
  4. Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter. Låt brödpinnarna kallna på galler utan bakduk.

Ostgrissini

  1. Blanda i riven parmesan i degen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



8 st
  • Ingredienser (8)
  • 25 g smör
  • 1.5 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 2 tsk socker
  • 1 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • Pensling:
  • 0.5 dl mjölk eller några ägg
  • Ostgrissini:
  • 2 dl riven parmesan

Grissini

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
25 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält fettet i en kastrull. Häll i vattnet och värm till 37°C (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med degspadet. Tillsätt salt, socker, ägg och det mesta av mjölet, spara nån dl till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs degen övertäckt ca 30 minuter.
  2. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Forma degen till en längd och dela den antingen i bitar som rullas till smala stänger, nästan lika långa som plåten eller i några fler bitar som rullas ca 20 cm långa.
  3. Lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper. Jäs under bakduk ca 20 minuter. Värm ugnen till 175°C. Pensla stängerna med mjölk eller uppvispat ägg.
  4. Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter. Låt brödpinnarna kallna på galler utan bakduk.

Ostgrissini

  1. Blanda i riven parmesan i degen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies