Grillspett med potatissallad

Grillspett med potatissallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(50)

Grillade köttfärsspett med smak av fetaost, vitlök och oregano. Enkla att grilla och goda att äta tillsammans med potatissallad där persilja, vitlök och tomat är en fin smakkombo.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g nötfärs
  • 150 g fetaost
  • 1 ägg
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 msk torkad oregano
  • 0.5 tsk salt
  • Potatissallad:
  • 800 g potatis, gärna färskpotatis
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl oliver
  • 250 g delade cocktailtomater
  • 1 strimlad rödlök
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till färsen till en jämn smet. Krama fast färsblandningen på åtta grillspett. Träspett bör blötläggas ca 30 min innan de ska användas. Grilla runt om ca 10 min. Alternativt stek dem i en stekpanna eller i ugnen på 200°.

Potatissallad

  1. Skär ev potatisen i mindre bitar och koka den mjuk i saltat vatten 15–20 min. Mixa olja, persilja och vitlök med en stavmixer. Vänd ihop potatisen med örtolja, oliver, tomater och rödlök. Strö över flingsalt och dra några varv med pepparkvarnen.

Tips

Grillad vitlök blir mjuk och mild i smaken, grillas hel eller delad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Barbro

2014-04-22

Jättegott!

Liknande recept

Spara recept

Koreanska revbensspjäll

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Köttfärskebab i tunnbröd

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Saltimbocca med kalvfärs

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)
Grillspett med potatissallad
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 500 g nötfärs
  • 150 g fetaost
  • 1 ägg
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 msk torkad oregano
  • 0.5 tsk salt
  • Potatissallad:
  • 800 g potatis, gärna färskpotatis
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl oliver
  • 250 g delade cocktailtomater
  • 1 strimlad rödlök
  • flingsalt
  • svartpeppar

Grillspett med potatissallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(50)

Grillade köttfärsspett med smak av fetaost, vitlök och oregano. Enkla att grilla och goda att äta tillsammans med potatissallad där persilja, vitlök och tomat är en fin smakkombo.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till färsen till en jämn smet. Krama fast färsblandningen på åtta grillspett. Träspett bör blötläggas ca 30 min innan de ska användas. Grilla runt om ca 10 min. Alternativt stek dem i en stekpanna eller i ugnen på 200°.

Potatissallad

  1. Skär ev potatisen i mindre bitar och koka den mjuk i saltat vatten 15–20 min. Mixa olja, persilja och vitlök med en stavmixer. Vänd ihop potatisen med örtolja, oliver, tomater och rödlök. Strö över flingsalt och dra några varv med pepparkvarnen.

Tips

Grillad vitlök blir mjuk och mild i smaken, grillas hel eller delad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Barbro

2014-04-22

Jättegott!

Liknande recept

Spara recept

Koreanska revbensspjäll

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Köttfärskebab i tunnbröd

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Saltimbocca med kalvfärs

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)