Grillat kålpaket med lax, citron och timjan

Grillat kålpaket med lax, citron och timjan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Ett kålpaket som är fyllt med lax, citron och timjan som grillas och serveras med citronsås. Så gott!

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
  • 8 färska vitkålsblad eller spetskålsblad
  • 500 g laxfilé
  • 1 salladslök, tunt skivad
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 2 msk finhackad färsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 25 g smör
  • olja till pensling
  • Sås
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 0.5 citron, finrivet skal och lite saft
  • 1 liten vitlöksklyfta, finriven
  • salt

Gör så här

  1. Lägg ner kålbladen i kokande vatten. Låt koka ca 10 sekunder. Skölj av i kallt vatten och låt torka helt. Tärna laxen fint. Blanda med lök, citronskal (endast det gula), citronsaft, timjan och salt. Fördela laxblandningen på kålbladen och toppa med en liten klick smör.
  2. Rulla ihop kålbladen och fäst ihop med en tandpetare. Pensla paketen med olja och grilla tills fisken är klar och kålen är mjuk och fått fin färg, ca 10 min.
  3. Blanda majonnäs, yoghurt, citronskal (endast det gula) och ev vitlök. Smaka av med citronsaft och salt, servera till fiskpaketen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Uno

2020-06-21

Mycket gott. Vi åt nypotatis till.

Grillat kålpaket med lax, citron och timjan
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 8 färska vitkålsblad eller spetskålsblad
  • 500 g laxfilé
  • 1 salladslök, tunt skivad
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 2 msk finhackad färsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 25 g smör
  • olja till pensling
  • Sås
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 0.5 citron, finrivet skal och lite saft
  • 1 liten vitlöksklyfta, finriven
  • salt

Grillat kålpaket med lax, citron och timjan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Ett kålpaket som är fyllt med lax, citron och timjan som grillas och serveras med citronsås. Så gott!

Tillagningstid: 40 min
4 portioner

Gör så här

  1. Lägg ner kålbladen i kokande vatten. Låt koka ca 10 sekunder. Skölj av i kallt vatten och låt torka helt. Tärna laxen fint. Blanda med lök, citronskal (endast det gula), citronsaft, timjan och salt. Fördela laxblandningen på kålbladen och toppa med en liten klick smör.
  2. Rulla ihop kålbladen och fäst ihop med en tandpetare. Pensla paketen med olja och grilla tills fisken är klar och kålen är mjuk och fått fin färg, ca 10 min.
  3. Blanda majonnäs, yoghurt, citronskal (endast det gula) och ev vitlök. Smaka av med citronsaft och salt, servera till fiskpaketen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Uno

2020-06-21

Mycket gott. Vi åt nypotatis till.