Grillat fiskpaket med spetskål och dippsås

Grillat fiskpaket med spetskål och dippsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Underbart god förrätt. Små grillade paket av spetskål fyllda med fisk, salladslök, citron, timjan. Serveras med en supergod dipp.

Tillagningstid: 40 min
6 förrättsportioner
  • 400 g torskfilé /laxfilé
  • 1 salladslök, tunt skivad
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 2 msk finhackad timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 spetskål (de yttersta stora bladen)
  • 25 g smör
  • olja, att pensla med
  • Dipp
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl finhackad schalottenlök
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 msk finhackad färsk persilja
  • 1 msk finhackad timjan
  • 1 msk flytande honung eller sirap
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)

Gör så här

  1. Fintärna fisken eller mixa den hastigt i en matberedare monterad med knivblad. Blanda med lök, citron, timjan och salt.
  2. Lägg en sked av fiskblandningen på ett kålblad och toppa med en liten klick smör. Rulla in fisken i bladet och fäst ihop med en tandpetare.
  3. Gör likadant med resten av fiskblandningen och kålbladen. Pensla knytena med olja och grilla tills kålen är mjuk med fin färg och fisken klar, ca 8 min. Blanda till dippen och servera till knytena.

Tips

Är kålbladen inte så fogliga kan man lägga ner dem 10–20 sek i kokande vatten, skölja av med kallt vatten och torka torra innan man gör de små paketen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mikael

2020-08-06

Timjan i fiskknytet, all timjan skulle i dippen?

Grillat fiskpaket med spetskål och dippsås
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 400 g torskfilé /laxfilé
  • 1 salladslök, tunt skivad
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 2 msk finhackad timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 spetskål (de yttersta stora bladen)
  • 25 g smör
  • olja, att pensla med
  • Dipp
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl finhackad schalottenlök
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 msk finhackad färsk persilja
  • 1 msk finhackad timjan
  • 1 msk flytande honung eller sirap
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)

Grillat fiskpaket med spetskål och dippsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Underbart god förrätt. Små grillade paket av spetskål fyllda med fisk, salladslök, citron, timjan. Serveras med en supergod dipp.

Tillagningstid: 40 min
6 förrättsportioner

Gör så här

  1. Fintärna fisken eller mixa den hastigt i en matberedare monterad med knivblad. Blanda med lök, citron, timjan och salt.
  2. Lägg en sked av fiskblandningen på ett kålblad och toppa med en liten klick smör. Rulla in fisken i bladet och fäst ihop med en tandpetare.
  3. Gör likadant med resten av fiskblandningen och kålbladen. Pensla knytena med olja och grilla tills kålen är mjuk med fin färg och fisken klar, ca 8 min. Blanda till dippen och servera till knytena.

Tips

Är kålbladen inte så fogliga kan man lägga ner dem 10–20 sek i kokande vatten, skölja av med kallt vatten och torka torra innan man gör de små paketen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mikael

2020-08-06

Timjan i fiskknytet, all timjan skulle i dippen?