För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Grillat fiskpaket med spetskål och dippsås

Betyg (1-5):
3.8 (5 betyg)

Underbart god förrätt. Små grillade paket av spetskål fyllda med fisk, salladslök, citron, timjan. Serveras med en supergod dipp.

Tillagningstid: 40 min
6 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g torskfilé /laxfilé
  • 1 salladslök, tunt skivad
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 1 tsk salt
  • 1 spetskål (de yttersta stora bladen)
  • 25 g smör
  • olja, att pensla med
  • Dipp
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl finhackad schalottenlök
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 msk finhackad färsk persilja
  • 1 msk finhackad timjan
  • 1 msk flytande honung eller sirap
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)

Gör så här

  1. Fintärna fisken eller mixa den hastigt i en matberedare monterad med knivblad. Blanda med lök, citron, timjan och salt.
  2. Lägg en sked av fiskblandningen på ett kålblad och toppa med en liten klick smör. Rulla in fisken i bladet och fäst ihop med en tandpetare.
  3. Gör likadant med resten av fiskblandningen och kålbladen. Pensla knytena med olja och grilla tills kålen är mjuk med fin färg och fisken klar, ca 8 min. Blanda till dippen och servera till knytena.

Tips

Är kålbladen inte så fogliga kan man lägga ner dem 10–20 sek i kokande vatten, skölja av med kallt vatten och torka torra innan man gör de små paketen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Matjessill med medelhavssmaker

(7)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(84)

Filodegsknyten med västerbottensost

(1)

Citron- och fänkålssillsallad

(2)

Limegravad lax med gurksallad

(10)

Tonfiskspett

(10)

Tre påsksnittar

(26)

Tomat- och kaprissill med körsbärstomater

(7)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 400 g torskfilé /laxfilé
  • 1 salladslök, tunt skivad
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 1 tsk salt
  • 1 spetskål (de yttersta stora bladen)
  • 25 g smör
  • olja, att pensla med
  • Dipp
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl finhackad schalottenlök
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 msk finhackad färsk persilja
  • 1 msk finhackad timjan
  • 1 msk flytande honung eller sirap
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)

Grillat fiskpaket med spetskål och dippsås

Betyg (1-5):
3.8 (5 betyg)

Underbart god förrätt. Små grillade paket av spetskål fyllda med fisk, salladslök, citron, timjan. Serveras med en supergod dipp.

Tillagningstid: 40 min
6 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fintärna fisken eller mixa den hastigt i en matberedare monterad med knivblad. Blanda med lök, citron, timjan och salt.
  2. Lägg en sked av fiskblandningen på ett kålblad och toppa med en liten klick smör. Rulla in fisken i bladet och fäst ihop med en tandpetare.
  3. Gör likadant med resten av fiskblandningen och kålbladen. Pensla knytena med olja och grilla tills kålen är mjuk med fin färg och fisken klar, ca 8 min. Blanda till dippen och servera till knytena.

Tips

Är kålbladen inte så fogliga kan man lägga ner dem 10–20 sek i kokande vatten, skölja av med kallt vatten och torka torra innan man gör de små paketen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Matjessill med medelhavssmaker

(7)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(84)

Filodegsknyten med västerbottensost

(1)

Citron- och fänkålssillsallad

(2)

Limegravad lax med gurksallad

(10)

Tonfiskspett

(10)

Tre påsksnittar

(26)

Tomat- och kaprissill med körsbärstomater

(7)