
Grillat festbröd på pizzasten
Betyg (1-5):
Testa att baka bröd på grillen! Det här festbrödet smaksätts med rosmarin, vitlök och olivolja.
Tillagningstid: 40 min + tid att jäsa
1 bröd
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (9)
- 12 g jäst
- 3 dl vatten, rumsvarmt
- 1.5 msk olivolja
- 1.75 dl durumvetemjöl
- 4 dl vetemjöl special
- 4 kvistar färsk rosmarin
- 1 vitlöksklyfta, tunt skivad
- 1 msk olivolja
- 1 tsk flingsalt
Gör så här
- Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt. Tillsätt lite mjöl i taget under omrörning. Arbeta degen med maskin eller för hand tills den blir blank. Låt jäsa i en bunke ca 1 timme.
- Förvärm pizzastenen på grillen ca 15 min. Mjöla pizzastenen och tryck ut degen. Tryck ner rosmarin och vitlök med fingrarna i degen. Sätt locket på grillen och grädda ca 7 min. Vänd på brödet och grädda andra sidan under lock ca 7 min. Ringla olja över brödet och strö på flingsalt.
Servering
Garnera brödet med grillad rödlök.
Liknande recept
Grillat festbröd på pizzasten
Betyg (1-5):
Testa att baka bröd på grillen! Det här festbrödet smaksätts med rosmarin, vitlök och olivolja.
Tillagningstid: 40 min + tid att jäsa
1 bröd
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt. Tillsätt lite mjöl i taget under omrörning. Arbeta degen med maskin eller för hand tills den blir blank. Låt jäsa i en bunke ca 1 timme.
- Förvärm pizzastenen på grillen ca 15 min. Mjöla pizzastenen och tryck ut degen. Tryck ner rosmarin och vitlök med fingrarna i degen. Sätt locket på grillen och grädda ca 7 min. Vänd på brödet och grädda andra sidan under lock ca 7 min. Ringla olja över brödet och strö på flingsalt.
Servering
Garnera brödet med grillad rödlök.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!