Grillat festbröd på pizzasten

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Testa att baka bröd på grillen! Det här festbrödet smaksätts med rosmarin, vitlök och olivolja.

Tillagningstid: 40 min + tid att jäsa
1 bröd
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 12 g jäst
  • 3 dl vatten, rumsvarmt
  • 1.5 msk olivolja
  • 1.75 dl durumvetemjöl
  • 4 dl vetemjöl special
  • 4 kvistar färsk rosmarin
  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt. Tillsätt lite mjöl i taget under omrörning. Arbeta degen med maskin eller för hand tills den blir blank. Låt jäsa i en bunke ca 1 timme.
  2. Förvärm pizzastenen på grillen ca 15 min. Mjöla pizzastenen och tryck ut degen. Tryck ner rosmarin och vitlök med fingrarna i degen. Sätt locket på grillen och grädda ca 7 min. Vänd på brödet och grädda andra sidan under lock ca 7 min. Ringla olja över brödet och strö på flingsalt.

Servering

Garnera brödet med grillad rödlök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sallad med rostade morötter och belugalinser

(1)

Black bean muffins med apelsinfrosting

(1)

Gravad lax med rosépeppar

(3)

Tacos med asiatisk kräftröra

(0)

Ugnsbakad citrus med snötäcke

(1)

Pasta med kallrökt lax

(17)

Garam masala

(20)

Frasig minipizza

(19)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 12 g jäst
  • 3 dl vatten, rumsvarmt
  • 1.5 msk olivolja
  • 1.75 dl durumvetemjöl
  • 4 dl vetemjöl special
  • 4 kvistar färsk rosmarin
  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Grillat festbröd på pizzasten

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Testa att baka bröd på grillen! Det här festbrödet smaksätts med rosmarin, vitlök och olivolja.

Tillagningstid: 40 min + tid att jäsa
1 bröd
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt. Tillsätt lite mjöl i taget under omrörning. Arbeta degen med maskin eller för hand tills den blir blank. Låt jäsa i en bunke ca 1 timme.
  2. Förvärm pizzastenen på grillen ca 15 min. Mjöla pizzastenen och tryck ut degen. Tryck ner rosmarin och vitlök med fingrarna i degen. Sätt locket på grillen och grädda ca 7 min. Vänd på brödet och grädda andra sidan under lock ca 7 min. Ringla olja över brödet och strö på flingsalt.

Servering

Garnera brödet med grillad rödlök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sallad med rostade morötter och belugalinser

(1)

Black bean muffins med apelsinfrosting

(1)

Gravad lax med rosépeppar

(3)

Tacos med asiatisk kräftröra

(0)

Ugnsbakad citrus med snötäcke

(1)

Pasta med kallrökt lax

(17)

Garam masala

(20)

Frasig minipizza

(19)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies