Grillat festbröd på pizzasten

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Testa att baka bröd på grillen! Det här festbrödet smaksätts med rosmarin, vitlök och olivolja.

Tillagningstid: 40 min + tid att jäsa
1 bröd
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 g jäst
  • 3 dl vatten, rumsvarmt
  • 1.5 msk olivolja
  • 1.75 dl durumvetemjöl
  • 4 dl vetemjöl special
  • 4 kvistar färsk rosmarin
  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt. Tillsätt lite mjöl i taget under omrörning. Arbeta degen med maskin eller för hand tills den blir blank. Låt jäsa i en bunke ca 1 timme.
  2. Förvärm pizzastenen på grillen ca 15 min. Mjöla pizzastenen och tryck ut degen. Tryck ner rosmarin och vitlök med fingrarna i degen. Sätt locket på grillen och grädda ca 7 min. Vänd på brödet och grädda andra sidan under lock ca 7 min. Ringla olja över brödet och strö på flingsalt.

Servering

Garnera brödet med grillad rödlök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillade havskräftor

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Garam masala

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Sallad med rostade morötter och belugalinser

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Baguette med yoghurt

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Ugnsbakad citrus med snötäcke

Betyg
Betyg
(1)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 12 g jäst
  • 3 dl vatten, rumsvarmt
  • 1.5 msk olivolja
  • 1.75 dl durumvetemjöl
  • 4 dl vetemjöl special
  • 4 kvistar färsk rosmarin
  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk salt

Grillat festbröd på pizzasten

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Testa att baka bröd på grillen! Det här festbrödet smaksätts med rosmarin, vitlök och olivolja.

Tillagningstid: 40 min + tid att jäsa
1 bröd
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt. Tillsätt lite mjöl i taget under omrörning. Arbeta degen med maskin eller för hand tills den blir blank. Låt jäsa i en bunke ca 1 timme.
  2. Förvärm pizzastenen på grillen ca 15 min. Mjöla pizzastenen och tryck ut degen. Tryck ner rosmarin och vitlök med fingrarna i degen. Sätt locket på grillen och grädda ca 7 min. Vänd på brödet och grädda andra sidan under lock ca 7 min. Ringla olja över brödet och strö på flingsalt.

Servering

Garnera brödet med grillad rödlök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillade havskräftor

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Garam masala

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Sallad med rostade morötter och belugalinser

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Baguette med yoghurt

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Ugnsbakad citrus med snötäcke

Betyg
Betyg
(1)