Grillade tomater med basilikamajo
  • Tid 20 min

Grillade tomater med basilikamajo

5 (1 betyg)

Recept av Sophie Berlin och foto: Ulrika Pousette

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
  • 4 kvisttomater, delade
  • 2 dl brödkrutonger
  • 20 basilikablad
Basilikamajo
  • 0.5 kruka basilika, stjälk och blad
  • 2.5 dl neutral olja
  • 2 msk olivolja
  • 2 äggulor
  • 0.5 msk dijonsenap
  • 2 tsk vitvinsvinäger eller sherryvinäger
  • 0.5 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Basilikamajo: Mixa basilikan med oljan till en grön fin färg. Vispa äggulorna med senap och vinäger i en torr ren bunke. Häll i basilikaoljan i en tunn stråle under tiden du vispar tills det blir en krämig majonnäs. Smaka av med salt.

  2. 2

    Grilla tomaterna på snittytan tills de får fina grillränder. Vänd och grilla tills de blir mjuka med lite tuggmotstånd i mitten. Servera med majonnäsen och toppa med krutonger och basilikablad.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar