Grillade tomater med basilikamajo

Grillade tomater med basilikamajo

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Recept av Sophie Berlin och foto: Ulrika Pousette

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 kvisttomater, delade
  • 2 dl brödkrutonger
  • 20 basilikablad
  • Basilikamajo
  • 0.5 kruka basilika, stjälk och blad
  • 2.5 dl neutral olja
  • 2 msk olivolja
  • 2 äggulor
  • 0.5 msk dijonsenap
  • 2 tsk vitvinsvinäger eller sherryvinäger
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Basilikamajo: Mixa basilikan med oljan till en grön fin färg. Vispa äggulorna med senap och vinäger i en torr ren bunke. Häll i basilikaoljan i en tunn stråle under tiden du vispar tills det blir en krämig majonnäs. Smaka av med salt.
  2. Grilla tomaterna på snittytan tills de får fina grillränder. Vänd och grilla tills de blir mjuka med lite tuggmotstånd i mitten. Servera med majonnäsen och toppa med krutonger och basilikablad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Grillade tomater med basilikamajo
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 4 kvisttomater, delade
  • 2 dl brödkrutonger
  • 20 basilikablad
  • Basilikamajo
  • 0.5 kruka basilika, stjälk och blad
  • 2.5 dl neutral olja
  • 2 msk olivolja
  • 2 äggulor
  • 0.5 msk dijonsenap
  • 2 tsk vitvinsvinäger eller sherryvinäger
  • 0.5 tsk salt

Grillade tomater med basilikamajo

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Recept av Sophie Berlin och foto: Ulrika Pousette

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Basilikamajo: Mixa basilikan med oljan till en grön fin färg. Vispa äggulorna med senap och vinäger i en torr ren bunke. Häll i basilikaoljan i en tunn stråle under tiden du vispar tills det blir en krämig majonnäs. Smaka av med salt.
  2. Grilla tomaterna på snittytan tills de får fina grillränder. Vänd och grilla tills de blir mjuka med lite tuggmotstånd i mitten. Servera med majonnäsen och toppa med krutonger och basilikablad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!