Grillade rotfrukter och halloumi med avokadosalsa

Betyg (1-5):
3.75 (4 betyg)

Grilla rotfrukter och gör en härlig sallad av dem. Servera rotfrukterna toppade med avokadosalsa och grillad halloumi.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 15 st
  • 300 g morot
  • 300 g rotselleri
  • 300 g palsternacka
  • 1 majrova
  • 2 msk olivolja
  • 2 halloumi (à ca 200 g)
  • Avokadosalsa:
  • 2 tomater, tärnade
  • 1 avokado, tärnad
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 1 dl hackad koriander
  • 1 dl hackad persilja
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft

Gör så här

  1. Skala och skär alla rotfrukter i lika stora grova bitar. Vänd runt rotfrukterna med olja och grilla till fin färg. Flytta dem till indirekt glöd och låt baka (gärna under lock) tills de är mjuka. Salta. Bryt halloumin i mitten till två delar. Grilla och skär sen i stavar.
  2. Rör ihop alla ingredienser till avokadosalsan och smaka av med salt. Skeda avokadosalsan över de varma rotfrukterna och halloumin och servera direkt.

Tips

Vid indirekt grillning skjuter du kolen eller briketterna lite åt sidan, och det du grillar åt andra sidan en bit från glöden.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mathias

2018-05-09

mums

Liknande recept

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(9)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(174)
15 st
  • Ingredienser 15 st
  • 300 g morot
  • 300 g rotselleri
  • 300 g palsternacka
  • 1 majrova
  • 2 msk olivolja
  • 2 halloumi (à ca 200 g)
  • Avokadosalsa:
  • 2 tomater, tärnade
  • 1 avokado, tärnad
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 1 dl hackad koriander
  • 1 dl hackad persilja
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft

Grillade rotfrukter och halloumi med avokadosalsa

Betyg (1-5):
3.75 (4 betyg)

Grilla rotfrukter och gör en härlig sallad av dem. Servera rotfrukterna toppade med avokadosalsa och grillad halloumi.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär alla rotfrukter i lika stora grova bitar. Vänd runt rotfrukterna med olja och grilla till fin färg. Flytta dem till indirekt glöd och låt baka (gärna under lock) tills de är mjuka. Salta. Bryt halloumin i mitten till två delar. Grilla och skär sen i stavar.
  2. Rör ihop alla ingredienser till avokadosalsan och smaka av med salt. Skeda avokadosalsan över de varma rotfrukterna och halloumin och servera direkt.

Tips

Vid indirekt grillning skjuter du kolen eller briketterna lite åt sidan, och det du grillar åt andra sidan en bit från glöden.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mathias

2018-05-09

mums

Liknande recept

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(9)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(174)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies