Grillade majskolvar med chili- och parmesansmör

Grillade majskolvar med chili- och parmesansmör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Grilla färska majskolvar och toppa med parmesansmör. Servera som tillbehör till grillat kött eller med en härlig sallad! Recept av Sophie Berlin och foto: Ulrika Pousette

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
  • 4 majskolvar med blast
  • Chili- och parmesansmör
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 0.5 lime, finrivet skal (endast det gröna)
  • 2 krm chiliflakes
  • 1 krm salt
  • Till servering
  • 1 lime, delad
  • flingsalt

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till smöret. Grilla majsen med blasten på ca 20 min, skalet blir lätt svart. Grilla limehalvorna till fin färg.
  2. Låt majskolvarna vila någon minut. Skala och servera med smöret, lime och ev flingsalt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Grillade majskolvar med chili- och parmesansmör
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 4 majskolvar med blast
  • Chili- och parmesansmör
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 0.5 lime, finrivet skal (endast det gröna)
  • 2 krm chiliflakes
  • 1 krm salt
  • Till servering
  • 1 lime, delad
  • flingsalt

Grillade majskolvar med chili- och parmesansmör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Grilla färska majskolvar och toppa med parmesansmör. Servera som tillbehör till grillat kött eller med en härlig sallad! Recept av Sophie Berlin och foto: Ulrika Pousette

Tillagningstid: 25 min
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till smöret. Grilla majsen med blasten på ca 20 min, skalet blir lätt svart. Grilla limehalvorna till fin färg.
  2. Låt majskolvarna vila någon minut. Skala och servera med smöret, lime och ev flingsalt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!