Grillade lammracks med fänkål och basilika
  • Tid 30 min

Grillade lammracks med fänkål och basilika

3.38 (16 betyg)

Fänkålsfrön är en höjdare när du gör rubbing.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 7

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg lammracks
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 citron, finrivet skal
  • 12 g hela fänkålsfrön (en påse)
  • 2 dl hackad färsk basilika
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Putsa eventuellt lammet. Gnid in vitlök, citronskal och kryddor i köttet. Grilla cirka 15 minuter under lock, vänd efter halva tiden.

  2. 2

    Använd gärna en stektermometer, köttet ska ha en innertemperatur på 60 grader.

  3. 3

    Det går även bra att bryna köttet i stekpanna runt om och sedan steka färdigt i ugn på 200 grader i 10 minuter.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar