Grillade lammracks med fänkål och basilika

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Fänkålsfrön är en höjdare när du gör rubbing.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg lammracks
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 citron, finrivet skal
  • 12 g hela fänkålsfrön (en påse)
  • 2 dl hackad färsk basilika
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Putsa eventuellt lammet. Gnid in vitlök, citronskal och kryddor i köttet. Grilla cirka 15 minuter under lock, vänd efter halva tiden.
  2. Använd gärna en stektermometer, köttet ska ha en innertemperatur på 60 grader.
  3. Det går även bra att bryna köttet i stekpanna runt om och sedan steka färdigt i ugn på 200 grader i 10 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Helstekt fläskfilé och krämig potatisgratäng

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Köttgryta med körsbärstomater och sugar snaps

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Burgare med röd slaw och stekt bröd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(16)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1 kg lammracks
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 citron, finrivet skal
  • 12 g hela fänkålsfrön (en påse)
  • 2 dl hackad färsk basilika
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Grillade lammracks med fänkål och basilika

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Fänkålsfrön är en höjdare när du gör rubbing.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Putsa eventuellt lammet. Gnid in vitlök, citronskal och kryddor i köttet. Grilla cirka 15 minuter under lock, vänd efter halva tiden.
  2. Använd gärna en stektermometer, köttet ska ha en innertemperatur på 60 grader.
  3. Det går även bra att bryna köttet i stekpanna runt om och sedan steka färdigt i ugn på 200 grader i 10 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Helstekt fläskfilé och krämig potatisgratäng

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Köttgryta med körsbärstomater och sugar snaps

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Burgare med röd slaw och stekt bröd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(16)