
Grillade lammfärsbiffar med rostad sötpotatissallad
Betyg (1-5):
Testa att göra en potatissallad på sötpotatis! Blanda sötpotatisen med små tomater, gröna sojabönor och silverlök. Smaksätt med mynta och en vinägrett. Servera till saftiga lammfärsbiffar.
Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g lammfärs
- 1 dl yoghurt 10%
- 1 ägg
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl hackad persilja
- 0.5 tsk nymalen svartpeppar
- Rostad sötpotatissallad:
- 800 g sötpotatis
- 1 msk olivolja
- 250 g körsbärstomater
- 0.5 silverlök, tunt skivad
- 150 g frysta gröna sojabönor, tinade
- 1 kruka mynta, plockade blad
- Vinägrett:
- 4 msk olivolja
- 2 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
- 1 msk vit balsamvinäger
Gör så här
- Skala och skär sötpotatisen i grova bitar. Vänd runt i olja på en plåt och salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Blanda ihop alla ingredienser till färsbiffarna. Forma till åtta biffar med blöta händer.
- Blanda ihop alla ingredienser till vinägretten. Dela tomaterna och strimla löken. Varva sötpotatis, tomater, lök, bönor och myntablad på ett serveringsfat. Ringla över vinägretten.
- Pensla biffarna rikligt med olja och lägg på grillen. Rör inte biffarna förrän det blivit en ordentlig grillyta, annars fastnar de i gallret. Vänd och grilla på samma sätt. Servera biffarna till salladen.
Liknande recept
Grillade lammfärsbiffar med rostad sötpotatissallad
Betyg (1-5):
Testa att göra en potatissallad på sötpotatis! Blanda sötpotatisen med små tomater, gröna sojabönor och silverlök. Smaksätt med mynta och en vinägrett. Servera till saftiga lammfärsbiffar.
Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skala och skär sötpotatisen i grova bitar. Vänd runt i olja på en plåt och salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Blanda ihop alla ingredienser till färsbiffarna. Forma till åtta biffar med blöta händer.
- Blanda ihop alla ingredienser till vinägretten. Dela tomaterna och strimla löken. Varva sötpotatis, tomater, lök, bönor och myntablad på ett serveringsfat. Ringla över vinägretten.
- Pensla biffarna rikligt med olja och lägg på grillen. Rör inte biffarna förrän det blivit en ordentlig grillyta, annars fastnar de i gallret. Vänd och grilla på samma sätt. Servera biffarna till salladen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!