Grillade kycklingspett med grillad melon och fetaost

Grillade kycklingspett med grillad melon och fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Kycklingspett med paprika och rödlök som grillas och toppas med hemgjord grillkrydda. Perfekt somrig grillmiddag.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
  • 600 g kycklingfilé eller kycklinglårfilé
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök, skalad
  • 0.5 vattenmelon
  • 2 msk grillkrydda
  • 150 g fetaost, smulad
  • 0.5 knippe mynta
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • 6 grillspett, blötlagda
  • Hemgjord grillkrydda
  • 2.5 msk salt
  • 2 msk lökpulver
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 4 msk spiskummin
  • 5 msk paprikapulver

Gör så här

  1. Tärna kycklingen i 3x 3 cm. Skär paprikan i bitar och klyfta löken. Trä spetten med kyckling, paprika och lök. Skär vattenmelonen i stora klyftor.
  2. Grilla spetten runt om tills kycklingen är genomstekt, strö över grillkrydda i slutet av grillningen.
  3. Grilla melonen några minuter på varje sida över glöd. Servera spetten med melon, smulad fetaost och mynta. Ringla över olivolja och strö på salt.

Hemgjord grillkrydda

  1. Blanda salt, lökpulver, vitlökspulver, spiskummin och paprikapulver.

Servering

Servera med gott bröd eller grillad potatis.

Tips

Använd resten av myntan till smaksättning av vatten eller till en god mocktail med t ex pressad lime, mynta och sockerdricka samt massor med is.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Grillade kycklingspett med grillad melon och fetaost
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 600 g kycklingfilé eller kycklinglårfilé
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök, skalad
  • 0.5 vattenmelon
  • 2 msk grillkrydda
  • 150 g fetaost, smulad
  • 0.5 knippe mynta
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • 6 grillspett, blötlagda
  • Hemgjord grillkrydda
  • 2.5 msk salt
  • 2 msk lökpulver
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 4 msk spiskummin
  • 5 msk paprikapulver

Grillade kycklingspett med grillad melon och fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Kycklingspett med paprika och rödlök som grillas och toppas med hemgjord grillkrydda. Perfekt somrig grillmiddag.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner

Gör så här

  1. Tärna kycklingen i 3x 3 cm. Skär paprikan i bitar och klyfta löken. Trä spetten med kyckling, paprika och lök. Skär vattenmelonen i stora klyftor.
  2. Grilla spetten runt om tills kycklingen är genomstekt, strö över grillkrydda i slutet av grillningen.
  3. Grilla melonen några minuter på varje sida över glöd. Servera spetten med melon, smulad fetaost och mynta. Ringla över olivolja och strö på salt.

Hemgjord grillkrydda

  1. Blanda salt, lökpulver, vitlökspulver, spiskummin och paprikapulver.

Servering

Servera med gott bröd eller grillad potatis.

Tips

Använd resten av myntan till smaksättning av vatten eller till en god mocktail med t ex pressad lime, mynta och sockerdricka samt massor med is.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!