Grillade kycklinglår med majssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Örtdressing:
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad basilika
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 2 msk flytande honung
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna)
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Majssallad:
  • 2 majskolvar
  • 2 röda paprikor
  • 400 g svarta bönor (på burk)
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till örtdressingen. Salta och peppra kycklinglårfiléerna. Grilla tills de är genomstekta med fin grillyta, ca 6 min. Lägg upp kycklingen på ett fat och skeda över rikligt med dressing.
  2. Grilla majskolvarna till fin färg. Grilla paprikorna hela tills de är mjuka och har fin färg. Skär loss majskornen med en kniv. Kärna ur paprikorna och skär i bitar. Skölj bönorna och låt rinna av. Vänd försiktigt runt majs och paprika med bönor och salladslök. Ringla över olja och strö på salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2021-04-19

Fräscht och gott. Så länge grillen är startklar - även lättlagat!

Liknande recept

Spara recept

Tortillapizza

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Bruschetta med kyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

Betyg
Betyg
(138)
Spara recept

Fake fried chicken med coleslaw

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Stor festsallad med senapskyckling och bulgur

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Kryddig citronkyckling med tomatsallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

Betyg
Betyg
(3)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Örtdressing:
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad basilika
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 2 msk flytande honung
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna)
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Majssallad:
  • 2 majskolvar
  • 2 röda paprikor
  • 400 g svarta bönor (på burk)
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Grillade kycklinglår med majssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till örtdressingen. Salta och peppra kycklinglårfiléerna. Grilla tills de är genomstekta med fin grillyta, ca 6 min. Lägg upp kycklingen på ett fat och skeda över rikligt med dressing.
  2. Grilla majskolvarna till fin färg. Grilla paprikorna hela tills de är mjuka och har fin färg. Skär loss majskornen med en kniv. Kärna ur paprikorna och skär i bitar. Skölj bönorna och låt rinna av. Vänd försiktigt runt majs och paprika med bönor och salladslök. Ringla över olja och strö på salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2021-04-19

Fräscht och gott. Så länge grillen är startklar - även lättlagat!

Liknande recept

Spara recept

Tortillapizza

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Bruschetta med kyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

Betyg
Betyg
(138)
Spara recept

Fake fried chicken med coleslaw

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Stor festsallad med senapskyckling och bulgur

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Kryddig citronkyckling med tomatsallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

Betyg
Betyg
(3)