Grillade kycklinglår med majssallad

Betyg (1-5):
4.17 (6 betyg)

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (19)
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Örtdressing:
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad basilika
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 2 msk flytande honung
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna)
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Majssallad:
  • 2 majskolvar
  • 2 röda paprikor
  • 1 burk svarta bönor (à ca 400 g)
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till örtdressingen. Salta och peppra kycklinglårfiléerna. Grilla tills de är genomstekta med fin grillyta, ca 6 min. Lägg upp kycklingen på ett fat och skeda över rikligt med dressing.
  2. Grilla majskolvarna till fin färg. Grilla paprikorna hela tills de är mjuka och har fin färg. Skär loss majskornen med en kniv. Kärna ur paprikorna och skär i bitar. Skölj bönorna och låt rinna av. Vänd försiktigt runt majs och paprika med bönor och salladslök. Ringla över olja och strö på salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

Stor festsallad med senapskyckling och bulgur

(16)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

(0)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(8)

Kryddig citronkyckling med tomatsallad

(3)

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(31)

Fake fried chicken med coleslaw

(5)

Bruschetta med kyckling

(8)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Örtdressing:
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad basilika
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 2 msk flytande honung
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna)
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Majssallad:
  • 2 majskolvar
  • 2 röda paprikor
  • 1 burk svarta bönor (à ca 400 g)
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Grillade kycklinglår med majssallad

Betyg (1-5):
4.17 (6 betyg)

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till örtdressingen. Salta och peppra kycklinglårfiléerna. Grilla tills de är genomstekta med fin grillyta, ca 6 min. Lägg upp kycklingen på ett fat och skeda över rikligt med dressing.
  2. Grilla majskolvarna till fin färg. Grilla paprikorna hela tills de är mjuka och har fin färg. Skär loss majskornen med en kniv. Kärna ur paprikorna och skär i bitar. Skölj bönorna och låt rinna av. Vänd försiktigt runt majs och paprika med bönor och salladslök. Ringla över olja och strö på salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

Stor festsallad med senapskyckling och bulgur

(16)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

(0)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(8)

Kryddig citronkyckling med tomatsallad

(3)

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(31)

Fake fried chicken med coleslaw

(5)

Bruschetta med kyckling

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies