
Grillade kycklingklubbor
Betyg (1-5):
Grillade kycklingklubbor med kryddig tandoorimarinad, som serveras med en raitasås.
Tillagningstid: 40 min + tid att marinera
4 portioner
- 4 kycklingklubbor, ev delade
- 12 medelstora kokta potatisar med skal
- 2 msk olivolja
- 1 vitlöksklyfta, finriven
- 1 tsk flingsalt
- Marinad
- 2 dl yoghurt 10%
- 2 msk tandoorikrydda
- 1 tsk salt
- 1 lime, finrivet skal och pressad saft
- Raita
- 2 dl yoghurt 10%
- 0.33 gurka, fintärnad
- 5 rädisor, skivade
- 1 msk flytande honung
- 0.5 tsk chiliflakes
- 0.5 tsk spiskummin
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Blanda yoghurten med tandoorikrydda, salt, limeskal (endast det gröna) och limesaft. Vänd ner kycklingklubborna i yoghurten och låt marinera i minst 8 tim.
- Blanda yoghurten med gurka, rädisor, honung, chiliflakes, spiskummin och salt.
- Tryck till de kokta potatisarna så de spricker och vänd runt i olja och vitlök.
- Grilla kycklingen tills den är genomstekt och grilla potatisarna genomvarma. Smula salt över potatisarna och servera med kyckling och raita.
Tips

Hacka ner färsk mynta i raitan.
Grillade kycklingklubbor
Betyg (1-5):
Grillade kycklingklubbor med kryddig tandoorimarinad, som serveras med en raitasås.
Tillagningstid: 40 min + tid att marinera
4 portioner
Gör så här
- Blanda yoghurten med tandoorikrydda, salt, limeskal (endast det gröna) och limesaft. Vänd ner kycklingklubborna i yoghurten och låt marinera i minst 8 tim.
- Blanda yoghurten med gurka, rädisor, honung, chiliflakes, spiskummin och salt.
- Tryck till de kokta potatisarna så de spricker och vänd runt i olja och vitlök.
- Grilla kycklingen tills den är genomstekt och grilla potatisarna genomvarma. Smula salt över potatisarna och servera med kyckling och raita.
Tips

Hacka ner färsk mynta i raitan.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Nisse
2021-04-23
Wow vad gott!