Grillade kycklingklubbor

Grillade kycklingklubbor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Grillade kycklingklubbor med kryddig tandoorimarinad, som serveras med en raitasås.

Tillagningstid: 40 min + tid att marinera
4 portioner
  • 4 kycklingklubbor, ev delade
  • 12 medelstora kokta potatisar med skal
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk flingsalt
  • Marinad
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 2 msk tandoorikrydda
  • 1 tsk salt
  • 1 lime, finrivet skal och pressad saft
  • Raita
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 0.33 gurka, fintärnad
  • 5 rädisor, skivade
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda yoghurten med tandoorikrydda, salt, limeskal (endast det gröna) och limesaft. Vänd ner kycklingklubborna i yoghurten och låt marinera i minst 8 tim.
  2. Blanda yoghurten med gurka, rädisor, honung, chiliflakes, spiskummin och salt.
  3. Tryck till de kokta potatisarna så de spricker och vänd runt i olja och vitlök.
  4. Grilla kycklingen tills den är genomstekt och grilla potatisarna genomvarma. Smula salt över potatisarna och servera med kyckling och raita.

Tips

Hacka ner färsk mynta i raitan.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nisse

2021-04-23

Wow vad gott!

Grillade kycklingklubbor
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 4 kycklingklubbor, ev delade
  • 12 medelstora kokta potatisar med skal
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk flingsalt
  • Marinad
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 2 msk tandoorikrydda
  • 1 tsk salt
  • 1 lime, finrivet skal och pressad saft
  • Raita
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 0.33 gurka, fintärnad
  • 5 rädisor, skivade
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk salt

Grillade kycklingklubbor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Grillade kycklingklubbor med kryddig tandoorimarinad, som serveras med en raitasås.

Tillagningstid: 40 min + tid att marinera
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda yoghurten med tandoorikrydda, salt, limeskal (endast det gröna) och limesaft. Vänd ner kycklingklubborna i yoghurten och låt marinera i minst 8 tim.
  2. Blanda yoghurten med gurka, rädisor, honung, chiliflakes, spiskummin och salt.
  3. Tryck till de kokta potatisarna så de spricker och vänd runt i olja och vitlök.
  4. Grilla kycklingen tills den är genomstekt och grilla potatisarna genomvarma. Smula salt över potatisarna och servera med kyckling och raita.

Tips

Hacka ner färsk mynta i raitan.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nisse

2021-04-23

Wow vad gott!