Grillade kycklingklubbor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Grillade kycklingklubbor med kryddig tandoorimarinad, som serveras med en raitasås.

Tillagningstid: 40 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 kycklingklubbor, ev delade
  • 12 medelstora kokta potatisar med skal
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk flingsalt
  • Marinad
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 2 msk tandoorikrydda
  • 1 tsk salt
  • 1 lime, finrivet skal och pressad saft
  • Raita
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 0.33 gurka, fintärnad
  • 5 rädisor, skivade
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda yoghurten med tandoorikrydda, salt, limeskal (endast det gröna) och limesaft. Vänd ner kycklingklubborna i yoghurten och låt marinera i minst 8 tim.
  2. Blanda yoghurten med gurka, rädisor, honung, chiliflakes, spiskummin och salt.
  3. Tryck till de kokta potatisarna så de spricker och vänd runt i olja och vitlök.
  4. Grilla kycklingen tills den är genomstekt och grilla potatisarna genomvarma. Smula salt över potatisarna och servera med kyckling och raita.

Tips

Hacka ner färsk mynta i raitan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pot au feu

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kycklingben med mangoglaze

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Klassisk paella

Betyg
Betyg
(14)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 4 kycklingklubbor, ev delade
  • 12 medelstora kokta potatisar med skal
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk flingsalt
  • Marinad
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 2 msk tandoorikrydda
  • 1 tsk salt
  • 1 lime, finrivet skal och pressad saft
  • Raita
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 0.33 gurka, fintärnad
  • 5 rädisor, skivade
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk salt

Grillade kycklingklubbor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Grillade kycklingklubbor med kryddig tandoorimarinad, som serveras med en raitasås.

Tillagningstid: 40 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda yoghurten med tandoorikrydda, salt, limeskal (endast det gröna) och limesaft. Vänd ner kycklingklubborna i yoghurten och låt marinera i minst 8 tim.
  2. Blanda yoghurten med gurka, rädisor, honung, chiliflakes, spiskummin och salt.
  3. Tryck till de kokta potatisarna så de spricker och vänd runt i olja och vitlök.
  4. Grilla kycklingen tills den är genomstekt och grilla potatisarna genomvarma. Smula salt över potatisarna och servera med kyckling och raita.

Tips

Hacka ner färsk mynta i raitan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pot au feu

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kycklingben med mangoglaze

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Klassisk paella

Betyg
Betyg
(14)