
Grillade kycklingben med marinad
Betyg (1-5):
Marinerad kyckling som grillas och serveras med bakad potatis och en coleslaw på vitkål, morot, rödlök och majonnäs. Så gott!
Tillagningstid: 45 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 kg kycklingben
- 4 bakpotatisar
- 2 msk olivolja
- 2 tsk flingsalt
- Marinad
- 1 lime, saft
- 2 vitlöksklyftor, finrivna
- 0.5 dl neutral olja
- 2 msk kinesisk soja
- 1 msk flytande honung
- 1.5 tsk salt
- 1 tsk paprikapulver
- 2 krm cayennepeppar
- Coleslaw
- 200 g vitkål, strimlad
- 1 morot, grovriven
- 1 rödlök, tunt skivad
- 1 dl majonnäs
- 1 tsk dijonsenap
- 1 lime, finrivet skal och saft
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Rör ihop ingredienserna till marinaden, blanda med kycklingbenen och låt marinera minst 30 min.
- Grilla först på direkt värme så kycklingen får färg och sedan på indirekt värme till en innertemperatur på 70°.
- Skär potatisarna i klyftor, blanda med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper.
- Tillaga mitt i ugnen tills de har fin färg, ca 30 min. Blanda ingredienserna till coleslawen. Servera kycklingbenen med potatis och coleslaw.
Grillade kycklingben med marinad
Betyg (1-5):
Marinerad kyckling som grillas och serveras med bakad potatis och en coleslaw på vitkål, morot, rödlök och majonnäs. Så gott!
Tillagningstid: 45 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Rör ihop ingredienserna till marinaden, blanda med kycklingbenen och låt marinera minst 30 min.
- Grilla först på direkt värme så kycklingen får färg och sedan på indirekt värme till en innertemperatur på 70°.
- Skär potatisarna i klyftor, blanda med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper.
- Tillaga mitt i ugnen tills de har fin färg, ca 30 min. Blanda ingredienserna till coleslawen. Servera kycklingbenen med potatis och coleslaw.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!