Grillade kycklingben med marinad

Grillade kycklingben med marinad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Marinerad kyckling som grillas och serveras med bakad potatis och en coleslaw på vitkål, morot, rödlök och majonnäs. Så gott!

Tillagningstid: 45 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg kycklingben
  • 4 bakpotatisar
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • Marinad
  • 1 lime, saft
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 0.5 dl neutral olja
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 msk flytande honung
  • 1.5 tsk salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 krm cayennepeppar
  • Coleslaw
  • 200 g vitkål, strimlad
  • 1 morot, grovriven
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Rör ihop ingredienserna till marinaden, blanda med kycklingbenen och låt marinera minst 30 min.
  2. Grilla först på direkt värme så kycklingen får färg och sedan på indirekt värme till en innertemperatur på 70°.
  3. Skär potatisarna i klyftor, blanda med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Tillaga mitt i ugnen tills de har fin färg, ca 30 min. Blanda ingredienserna till coleslawen. Servera kycklingbenen med potatis och coleslaw.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Grillade kycklingben med marinad
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 1 kg kycklingben
  • 4 bakpotatisar
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • Marinad
  • 1 lime, saft
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 0.5 dl neutral olja
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 msk flytande honung
  • 1.5 tsk salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 krm cayennepeppar
  • Coleslaw
  • 200 g vitkål, strimlad
  • 1 morot, grovriven
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 0.5 tsk salt

Grillade kycklingben med marinad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Marinerad kyckling som grillas och serveras med bakad potatis och en coleslaw på vitkål, morot, rödlök och majonnäs. Så gott!

Tillagningstid: 45 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ihop ingredienserna till marinaden, blanda med kycklingbenen och låt marinera minst 30 min.
  2. Grilla först på direkt värme så kycklingen får färg och sedan på indirekt värme till en innertemperatur på 70°.
  3. Skär potatisarna i klyftor, blanda med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Tillaga mitt i ugnen tills de har fin färg, ca 30 min. Blanda ingredienserna till coleslawen. Servera kycklingbenen med potatis och coleslaw.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!