Grillade fisk- och skaldjursspett

Betyg (1-5):
2.94 (18 betyg)

Fisk och skaldjur passar bra att grilla naturella, men det är också gott att smaksätta dem med en marinad. I detta recept med lagerblad och lime.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 1 kg laxfilé utan skinn
  • 1 kg stora räkor eller pilgrimsmusslor
  • 10 lagerblad
  • 2 lime, i klyftor
  • Rucoladressing:
  • 100 g rucolasallad
  • 0.5 msk dijonsenap
  • 2.5 dl olivolja
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 lime, pressad saft
  • Grillad sparris:
  • 700 g grön sparris
  • 1 msk olivolja
  • Garnering:
  • 50 g rostade pinjenötter
  • 50 g hyvlad parmesanost
  • 2 lime, i klyftor
  • 2 citroner, i klyftor

Gör så här

  1. Börja med dressingen. Kör sallad, senap och ½ deciliter olja finfördelat i en mixer. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa tills allt är blandat. Skär fiskköttet i kuber 4 x 4 centimeter. Om du använder räkor, skala dem inte. Marinera i ungfär en 1 timme. Se marinadrecept.
  2. Trä upp på blötlagda spett. Varva med lagerblad och limeklyftor. Blanda fisk och skaldjur eller grilla varje sort för sig om de har olika grilltider (se tabellen här bredvid). Dubbla spett gör det lättare att vända om bitarna är stora. Ett halster eller tätt galler, gärna av teflon, gör det enklare att hantera fisk och skaldjur. Det är viktigt att pensla halster eller galler med olja för att fisken ska lossna lätt.
  3. Se till att grillen är riktigt varm innan du börjar grilla. Det är lätt att fisken blir torr. Grilla därför inte för länge, den får gärna ha lite "kärna"! Det är också viktigt att inte vända fisken för tidigt, då fastnar den lätt.
  4. Skär av cirka 2 centimeter längst ner på sparrisen. Koka den i saltat vatten (2-3 kryddmått per liter) cirka 30 sekunder. Ta upp sparrisen, spola den kall och låt den rinna av ordentligt. Pensla med olja och grilla cirka 2 minuter runt om.
  5. Servera fiskspetten med sparris, dressing och gärna ett grönsaksspett med potatis. Garnera med pinjenötter, parmesanost, lime och citron.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(83)

Rökt fisk med gurksalsa och crème fraiche

(20)

Laxsida med couscoussallad

(11)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Bowl med sashimilax

(6)

Laxspett med zucchinigirlanger

(6)

Endives braisées - Bräserade endiver

(0)

Sjuden lax med farmors gurksallad

(3)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 1 kg laxfilé utan skinn
  • 1 kg stora räkor eller pilgrimsmusslor
  • 10 lagerblad
  • 2 lime, i klyftor
  • Rucoladressing:
  • 100 g rucolasallad
  • 0.5 msk dijonsenap
  • 2.5 dl olivolja
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 lime, pressad saft
  • Grillad sparris:
  • 700 g grön sparris
  • 1 msk olivolja
  • Garnering:
  • 50 g rostade pinjenötter
  • 50 g hyvlad parmesanost
  • 2 lime, i klyftor
  • 2 citroner, i klyftor

Grillade fisk- och skaldjursspett

Betyg (1-5):
2.94 (18 betyg)

Fisk och skaldjur passar bra att grilla naturella, men det är också gott att smaksätta dem med en marinad. I detta recept med lagerblad och lime.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med dressingen. Kör sallad, senap och ½ deciliter olja finfördelat i en mixer. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa tills allt är blandat. Skär fiskköttet i kuber 4 x 4 centimeter. Om du använder räkor, skala dem inte. Marinera i ungfär en 1 timme. Se marinadrecept.
  2. Trä upp på blötlagda spett. Varva med lagerblad och limeklyftor. Blanda fisk och skaldjur eller grilla varje sort för sig om de har olika grilltider (se tabellen här bredvid). Dubbla spett gör det lättare att vända om bitarna är stora. Ett halster eller tätt galler, gärna av teflon, gör det enklare att hantera fisk och skaldjur. Det är viktigt att pensla halster eller galler med olja för att fisken ska lossna lätt.
  3. Se till att grillen är riktigt varm innan du börjar grilla. Det är lätt att fisken blir torr. Grilla därför inte för länge, den får gärna ha lite "kärna"! Det är också viktigt att inte vända fisken för tidigt, då fastnar den lätt.
  4. Skär av cirka 2 centimeter längst ner på sparrisen. Koka den i saltat vatten (2-3 kryddmått per liter) cirka 30 sekunder. Ta upp sparrisen, spola den kall och låt den rinna av ordentligt. Pensla med olja och grilla cirka 2 minuter runt om.
  5. Servera fiskspetten med sparris, dressing och gärna ett grönsaksspett med potatis. Garnera med pinjenötter, parmesanost, lime och citron.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(83)

Rökt fisk med gurksalsa och crème fraiche

(20)

Laxsida med couscoussallad

(11)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Bowl med sashimilax

(6)

Laxspett med zucchinigirlanger

(6)

Endives braisées - Bräserade endiver

(0)

Sjuden lax med farmors gurksallad

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies