För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Grillad sallad med nobisdressing och varmrökt lax

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 gemsallad
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 200 g varmrökt lax
  • citron
  • Nobisdressing:
  • 1 ägg
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1.5 dl neutral olja
  • 0.5 dl finskuren gräslök
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg ägget i kokande vatten och låt koka 3 min. Skölj av i kallt vatten. Skala direkt och gröp ur innehållet ner i en skål. Tillsätt vinäger, senap och vispa slät. Häll i olja, droppvis till att börja med, under vispning. Rör i gräslök och smaka av med salt och peppar.
  2. Dela salladen på längden och skär i klyftor. Pensla med olja och grilla till fin färg på båda sidor, salta. Servera salladen med nobisdressing, varmrökt lax och citron.

Tips

Passar även med kallrökt lax eller räkor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Endives braisées - Bräserade endiver

(0)

Laxsida med couscoussallad

(16)

Sjuden lax med farmors gurksallad

(3)

Sashimilax med sallad

(8)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Fetaostbakad lax med zucchini

(61)

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(15)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(8)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 4 gemsallad
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 200 g varmrökt lax
  • citron
  • Nobisdressing:
  • 1 ägg
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1.5 dl neutral olja
  • 0.5 dl finskuren gräslök
  • salt och svartpeppar

Grillad sallad med nobisdressing och varmrökt lax

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg ägget i kokande vatten och låt koka 3 min. Skölj av i kallt vatten. Skala direkt och gröp ur innehållet ner i en skål. Tillsätt vinäger, senap och vispa slät. Häll i olja, droppvis till att börja med, under vispning. Rör i gräslök och smaka av med salt och peppar.
  2. Dela salladen på längden och skär i klyftor. Pensla med olja och grilla till fin färg på båda sidor, salta. Servera salladen med nobisdressing, varmrökt lax och citron.

Tips

Passar även med kallrökt lax eller räkor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Endives braisées - Bräserade endiver

(0)

Laxsida med couscoussallad

(16)

Sjuden lax med farmors gurksallad

(3)

Sashimilax med sallad

(8)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Fetaostbakad lax med zucchini

(61)

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(15)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(8)