Grillad sallad med nobisdressing och varmrökt lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 gemsallad
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 200 g varmrökt lax
  • citron
  • Nobisdressing:
  • 1 ägg
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1.5 dl neutral olja
  • 0.5 dl finskuren gräslök
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg ägget i kokande vatten och låt koka 3 min. Skölj av i kallt vatten. Skala direkt och gröp ur innehållet ner i en skål. Tillsätt vinäger, senap och vispa slät. Häll i olja, droppvis till att börja med, under vispning. Rör i gräslök och smaka av med salt och peppar.
  2. Dela salladen på längden och skär i klyftor. Pensla med olja och grilla till fin färg på båda sidor, salta. Servera salladen med nobisdressing, varmrökt lax och citron.

Tips

Passar även med kallrökt lax eller räkor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kryddrubbad laxsida med rostad kål och svart ris

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lax på planka med asiatisk bönsallad

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Grillad tuna melt i tortillabröd

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Chili- och ingefärslax med broccoli

Betyg
Betyg
(100)
Spara recept

Lax teriyaki i ugn

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Blomkåls-Jansson

Betyg
Betyg
(98)
Spara recept

Västerbottensostpaj med anjovis och spenat

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Laxburgare med olivmajonnäs

Betyg
Betyg
(64)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 4 gemsallad
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 200 g varmrökt lax
  • citron
  • Nobisdressing:
  • 1 ägg
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1.5 dl neutral olja
  • 0.5 dl finskuren gräslök
  • salt och svartpeppar

Grillad sallad med nobisdressing och varmrökt lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg ägget i kokande vatten och låt koka 3 min. Skölj av i kallt vatten. Skala direkt och gröp ur innehållet ner i en skål. Tillsätt vinäger, senap och vispa slät. Häll i olja, droppvis till att börja med, under vispning. Rör i gräslök och smaka av med salt och peppar.
  2. Dela salladen på längden och skär i klyftor. Pensla med olja och grilla till fin färg på båda sidor, salta. Servera salladen med nobisdressing, varmrökt lax och citron.

Tips

Passar även med kallrökt lax eller räkor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kryddrubbad laxsida med rostad kål och svart ris

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lax på planka med asiatisk bönsallad

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Grillad tuna melt i tortillabröd

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Chili- och ingefärslax med broccoli

Betyg
Betyg
(100)
Spara recept

Lax teriyaki i ugn

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Blomkåls-Jansson

Betyg
Betyg
(98)
Spara recept

Västerbottensostpaj med anjovis och spenat

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Laxburgare med olivmajonnäs

Betyg
Betyg
(64)