Grillad rotselleri

Grillad rotselleri

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Så somrigt och gott med grillad rotselleri som serveras med ett brynt persiljesmör. Men kom ihåg att skära bort det svarta sotiga skalet innan du äter!

Tillagningstid: 2 timmar
4 förrättsportioner
  • 1 stor rotselleri, minst 1 kg
  • flingsalt
  • Brynt persiljesmör
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 dl finhackad persilja
  • 0.5 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Lägg rotsellerin rätt ner i glöden. Snurra runt den då och då så den blir jämnt svart och tillagad. När rotsellerin är mjuk rätt igenom är den klar, efter ca 2 tim. Smält 50 g smör i en kastrull och bryn under omrörning tills det blir gyllenbrunt och doftar nötigt.
  2. Häll upp i en skål så det inte bränns på eftervärmen. Riv ner vitlöken i smöret och låt det svalna något. Blanda det brynta smöret med resten av det rumsvarma samt persilja och salt. Skär upp rotsellerin i skivor (passa så att skivorna inte blir sotiga), strö över salt och servera med smöret.

Tips

Man äter endast den mjuka vita rotsellerin innanför det brända skalet.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Margareta

2020-06-09

Knepigt recept , 2 timmar!! Kräver väldig framförhållning!

Grillad rotselleri
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1 stor rotselleri, minst 1 kg
  • flingsalt
  • Brynt persiljesmör
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 dl finhackad persilja
  • 0.5 tsk flingsalt

Grillad rotselleri

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Så somrigt och gott med grillad rotselleri som serveras med ett brynt persiljesmör. Men kom ihåg att skära bort det svarta sotiga skalet innan du äter!

Tillagningstid: 2 timmar
4 förrättsportioner

Gör så här

  1. Lägg rotsellerin rätt ner i glöden. Snurra runt den då och då så den blir jämnt svart och tillagad. När rotsellerin är mjuk rätt igenom är den klar, efter ca 2 tim. Smält 50 g smör i en kastrull och bryn under omrörning tills det blir gyllenbrunt och doftar nötigt.
  2. Häll upp i en skål så det inte bränns på eftervärmen. Riv ner vitlöken i smöret och låt det svalna något. Blanda det brynta smöret med resten av det rumsvarma samt persilja och salt. Skär upp rotsellerin i skivor (passa så att skivorna inte blir sotiga), strö över salt och servera med smöret.

Tips

Man äter endast den mjuka vita rotsellerin innanför det brända skalet.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Margareta

2020-06-09

Knepigt recept , 2 timmar!! Kräver väldig framförhållning!