Rotselleripotage
  • Tid 15 min + 1 tim att koka

Rotselleripotage

5 (1 betyg)

Härlig soppa på rotselleri, potatis och purjolök, Recept av Tommy Myllymäki ur kokboken Potage och Buljong.

  • Tillagningstid 15 min + 1 tim att koka
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g rotselleri
  • 200 g potatis
  • 100 g purjolök
  • 1 msk smör
  • 1 timjankvist, repade blad
  • 1.5 liter kycklingbuljong eller grönsaksbuljong
  • salt
Till servering
  • 0.5 dl solrosfrön, torrostade
  • 100 g gruyèreost eller annan lagrad ost, tunt hyvlad
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 2 msk finskuren gräslök
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och tärna rotselleri och potatis i ca 2 x 2 cm stora bitar. Strimla purjolöken grovt och fräs i smör i en kastrull tills den mjuknat. Tillsätt rotselleri, potatis och timjan.

  2. 2

    Häll i buljongen och låt sjuda under lock minst 1 timme. Krossa potatis och rotselleri lite med en ballongvisp så att soppan blir lite krämig men ändå har bitar kvar. Smaka av med salt.

  3. 3

    Toppa soppan med solrosfrön, gruyère, rapsolja och gräslök vid servering.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Frida

    Supergott! T o m den konsistenspetigaste i familjen åt och tog om.