För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Grillad rotselleri

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Så somrigt och gott med grillad rotselleri som serveras med ett brynt persiljesmör. Men kom ihåg att skära bort det svarta sotiga skalet innan du äter!

Tillagningstid: 2 timmar
4 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 stor rotselleri, minst 1 kg
  • flingsalt
  • Brynt persiljesmör
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 dl finhackad persilja
  • 0.5 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Lägg rotsellerin rätt ner i glöden. Snurra runt den då och då så den blir jämnt svart och tillagad. När rotsellerin är mjuk rätt igenom är den klar, efter ca 2 tim. Smält 50 g smör i en kastrull och bryn under omrörning tills det blir gyllenbrunt och doftar nötigt.
  2. Häll upp i en skål så det inte bränns på eftervärmen. Riv ner vitlöken i smöret och låt det svalna något. Blanda det brynta smöret med resten av det rumsvarma samt persilja och salt. Skär upp rotsellerin i skivor (passa så att skivorna inte blir sotiga), strö över salt och servera med smöret.

Tips

Man äter endast den mjuka vita rotsellerin innanför det brända skalet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Morots- och ingefärssoppa

(30)

Rädissallad med rökt kött

(2)

Rödbetscarpaccio med fetaostcrème

(3)

Picklad syltlök fylld med jordärtskockspuré och löjrom

(3)

Widegrens morotssoppa

(21)

Kall morotssoppa med rostad paprika och krispig topping

(0)

Svartrotssoppa med rosmarin och ingefära

(18)

Rödbetor i ugn med pestodipp

(14)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1 stor rotselleri, minst 1 kg
  • flingsalt
  • Brynt persiljesmör
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 dl finhackad persilja
  • 0.5 tsk flingsalt

Grillad rotselleri

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Så somrigt och gott med grillad rotselleri som serveras med ett brynt persiljesmör. Men kom ihåg att skära bort det svarta sotiga skalet innan du äter!

Tillagningstid: 2 timmar
4 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg rotsellerin rätt ner i glöden. Snurra runt den då och då så den blir jämnt svart och tillagad. När rotsellerin är mjuk rätt igenom är den klar, efter ca 2 tim. Smält 50 g smör i en kastrull och bryn under omrörning tills det blir gyllenbrunt och doftar nötigt.
  2. Häll upp i en skål så det inte bränns på eftervärmen. Riv ner vitlöken i smöret och låt det svalna något. Blanda det brynta smöret med resten av det rumsvarma samt persilja och salt. Skär upp rotsellerin i skivor (passa så att skivorna inte blir sotiga), strö över salt och servera med smöret.

Tips

Man äter endast den mjuka vita rotsellerin innanför det brända skalet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Morots- och ingefärssoppa

(30)

Rädissallad med rökt kött

(2)

Rödbetscarpaccio med fetaostcrème

(3)

Picklad syltlök fylld med jordärtskockspuré och löjrom

(3)

Widegrens morotssoppa

(21)

Kall morotssoppa med rostad paprika och krispig topping

(0)

Svartrotssoppa med rosmarin och ingefära

(18)

Rödbetor i ugn med pestodipp

(14)