Grillad rotselleri

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.4 (10 betyg)

Så somrigt och gott med grillad rotselleri som serveras med ett brynt persiljesmör. Men kom ihåg att skära bort det svarta sotiga skalet innan du äter!

Tillagningstid: 2 timmar
4 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 stor rotselleri, minst 1 kg
  • flingsalt
  • Brynt persiljesmör
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 dl finhackad persilja
  • 0.5 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Lägg rotsellerin rätt ner i glöden. Snurra runt den då och då så den blir jämnt svart och tillagad. När rotsellerin är mjuk rätt igenom är den klar, efter ca 2 tim. Smält 50 g smör i en kastrull och bryn under omrörning tills det blir gyllenbrunt och doftar nötigt.
  2. Häll upp i en skål så det inte bränns på eftervärmen. Riv ner vitlöken i smöret och låt det svalna något. Blanda det brynta smöret med resten av det rumsvarma samt persilja och salt. Skär upp rotsellerin i skivor (passa så att skivorna inte blir sotiga), strö över salt och servera med smöret.

Tips

Man äter endast den mjuka vita rotsellerin innanför det brända skalet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Margareta

2020-06-09

Knepigt recept , 2 timmar!! Kräver väldig framförhållning!

Liknande recept

Spara recept

Rotfruktschips med löjromsdipp

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Picklad syltlök fylld med jordärtskockspuré och löjrom

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Morotssoppa med räkor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Ugnsrostad rotselleri med glaze, krispig lök och koriander

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kryddiga rotselleristicks med mangoyoghurt

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Musslor med bacon och rotfrukter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kall morotssoppa med rostad paprika och krispig topping

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Rödbetscarpaccio med fetaostcrème

Betyg
Betyg
(5)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1 stor rotselleri, minst 1 kg
  • flingsalt
  • Brynt persiljesmör
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 dl finhackad persilja
  • 0.5 tsk flingsalt

Grillad rotselleri

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.4 (10 betyg)

Så somrigt och gott med grillad rotselleri som serveras med ett brynt persiljesmör. Men kom ihåg att skära bort det svarta sotiga skalet innan du äter!

Tillagningstid: 2 timmar
4 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg rotsellerin rätt ner i glöden. Snurra runt den då och då så den blir jämnt svart och tillagad. När rotsellerin är mjuk rätt igenom är den klar, efter ca 2 tim. Smält 50 g smör i en kastrull och bryn under omrörning tills det blir gyllenbrunt och doftar nötigt.
  2. Häll upp i en skål så det inte bränns på eftervärmen. Riv ner vitlöken i smöret och låt det svalna något. Blanda det brynta smöret med resten av det rumsvarma samt persilja och salt. Skär upp rotsellerin i skivor (passa så att skivorna inte blir sotiga), strö över salt och servera med smöret.

Tips

Man äter endast den mjuka vita rotsellerin innanför det brända skalet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Margareta

2020-06-09

Knepigt recept , 2 timmar!! Kräver väldig framförhållning!

Liknande recept

Spara recept

Rotfruktschips med löjromsdipp

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Picklad syltlök fylld med jordärtskockspuré och löjrom

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Morotssoppa med räkor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Ugnsrostad rotselleri med glaze, krispig lök och koriander

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kryddiga rotselleristicks med mangoyoghurt

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Musslor med bacon och rotfrukter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kall morotssoppa med rostad paprika och krispig topping

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Rödbetscarpaccio med fetaostcrème

Betyg
Betyg
(5)