Grillad romansallad med limeyoghurtsås

Betyg (1-5):
3.8 (5 betyg)

Romansalladen får ett riktigt lyft av grillen!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 2 romansalladshuvuden
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Limeyoghurtsås
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 lime, finrivet skal och pressad saft
  • 0.5 msk olivolja
  • flytande honung
  • salt

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av med honung och salt.
  2. Dela romansalladen på längden och ringla över olja. Salta och peppra. Grilla varsamt någon minut per sida, så att den inte blir bränd. Salladen ska bli genomvarm men behålla en krispig mitt.
  3. Ringla över lite av såsen vid servering och servera till spetten.

Servering

Servera till grillat, t ex Ingefärsmarinerade karréspett.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emma

2017-06-15

Så jäkla gott! Givet till sommarens grill :)

Liknande recept

Vårsallad med sparris och ägg

(3)

Grillad coleslaw

(7)

Crostini med kronärtskockskräm och syltad rödlök

(6)

Kall morotssoppa med rostad paprika och krispig topping

(0)

Rostad pumpasoppa med myntaolja

(17)

Grekisk sallad grundrecept

(7)

Krämig rucolasill

(5)

Laxsashimi

(1)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 romansalladshuvuden
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Limeyoghurtsås
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 lime, finrivet skal och pressad saft
  • 0.5 msk olivolja
  • flytande honung
  • salt

Grillad romansallad med limeyoghurtsås

Betyg (1-5):
3.8 (5 betyg)

Romansalladen får ett riktigt lyft av grillen!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av med honung och salt.
  2. Dela romansalladen på längden och ringla över olja. Salta och peppra. Grilla varsamt någon minut per sida, så att den inte blir bränd. Salladen ska bli genomvarm men behålla en krispig mitt.
  3. Ringla över lite av såsen vid servering och servera till spetten.

Servering

Servera till grillat, t ex Ingefärsmarinerade karréspett.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emma

2017-06-15

Så jäkla gott! Givet till sommarens grill :)

Liknande recept

Vårsallad med sparris och ägg

(3)

Grillad coleslaw

(7)

Crostini med kronärtskockskräm och syltad rödlök

(6)

Kall morotssoppa med rostad paprika och krispig topping

(0)

Rostad pumpasoppa med myntaolja

(17)

Grekisk sallad grundrecept

(7)

Krämig rucolasill

(5)

Laxsashimi

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies