Grillad räkbruschetta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.8 (5 betyg)

Gör i ordning denna ljuvliga röra på tomater, basilka och räkor i förväg och lägg på nygrillade bröd.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 gemsallad
  • 8 skivor surdegsbaguette
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • 1 dl aioli
  • Räksalsa
  • 1.5 dl passerade tomater
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 kruka basilika, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 250 g skalade räkor
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Rör ihop passerade tomater med lök, vitlök, basilika, olivolja och citronsaft. Skala räkorna och vänd ner i såsen. Smaka av med salt och peppar.
  2. Dela salladen på längden och stek eller grilla till fin färg och något mjuk. Pensla ev med lite olja. Grilla brödskivorna till fin färg.
  3. Servera räksalsan med bröd och/eller sallad och toppa ev med en liten klick aioli.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eleonore

2020-05-01

Förvånansvärt gott. Mild med smaker som gifter sig finfint. Stekte brödet i smör.

Lian

2020-04-22

Tar bara 100 g räkor.

Liknande recept

Spara recept

Risbollar med räkor och limedipp

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Mexikansk räksallad i glas

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ägghalvor med räkor

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Äppel- och räksalsa i endiveblad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Räkor med mango, chili och koriander

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Kräftröra med dill och tabasco

Betyg
Betyg
(11)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 gemsallad
  • 8 skivor surdegsbaguette
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • 1 dl aioli
  • Räksalsa
  • 1.5 dl passerade tomater
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 kruka basilika, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 250 g skalade räkor
  • salt och svartpeppar

Grillad räkbruschetta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.8 (5 betyg)

Gör i ordning denna ljuvliga röra på tomater, basilka och räkor i förväg och lägg på nygrillade bröd.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ihop passerade tomater med lök, vitlök, basilika, olivolja och citronsaft. Skala räkorna och vänd ner i såsen. Smaka av med salt och peppar.
  2. Dela salladen på längden och stek eller grilla till fin färg och något mjuk. Pensla ev med lite olja. Grilla brödskivorna till fin färg.
  3. Servera räksalsan med bröd och/eller sallad och toppa ev med en liten klick aioli.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eleonore

2020-05-01

Förvånansvärt gott. Mild med smaker som gifter sig finfint. Stekte brödet i smör.

Lian

2020-04-22

Tar bara 100 g räkor.

Liknande recept

Spara recept

Risbollar med räkor och limedipp

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Mexikansk räksallad i glas

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ägghalvor med räkor

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Äppel- och räksalsa i endiveblad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Räkor med mango, chili och koriander

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Kräftröra med dill och tabasco

Betyg
Betyg
(11)