Grillad örtfylld fisk och kronärtskocka med sardellaioli

Betyg (1-5):
4 (14 betyg)

En riktig skärgårds middag att njuta vid havet.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Grillad örtfylld fisk:
  • 4 hela, urtagna och rensade abborrar, alternativt makrill eller röding
  • 1 dl färsk timjan
  • 1 dl färsk dragon
  • 2 skivade citroner
  • 1 skivad röd lök
  • 2 msk smör
  • 2 msk flingsalt
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • Grillade kronärtskockor:
  • 4 stora kronärtskockor
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk salt per liter vatten
  • Sardellaioli:
  • 2 äggulor
  • 2 tsk dijonsenap
  • 0.5 citron, pressad saft och rivet skal
  • 2 dl rapsolja
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk sardeller
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • vitpeppar
  • salt

Gör så här

Grillad örtfylld fisk

  1. Fyll fisken med örter, citronskivor, lök och smör. Salta och peppra i och på fisken. Vira in fisken i ugnsfolie och grilla i ca 10 minuter på varje sida. Alternativt kan den fyllda fisken läggas i ett oljat fiskhalster och grillas som ovan. Servera med grillade kronärtskockor och sardellaioli.

Grillade kronärtskockor

  1. Vrid eller skär av stjälkarna. Ta bort de nedersta bladen. Skölj skockorna väl. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull. Tillsätt saltet och lägg i skockorna. Ungefärlig koktid för stora skockor är 30-40 minuter. Tag upp skockorna och låt dem rinna av. Dela skockorna på längden. Pensla med olivolja, och grilla dem i ca 5 minuter på varje sida. Strö över flingsalt och peppar.

Sardellaioli

  1. Vispa samman äggulor, dijonsenap och pressad citron. Vispa för hand ner oljan i en jämn, tunn stråle. Mosa sardellerna med en gaffel, och blanda ner sardellmoset, vitlök, citronskal, salt och peppar i såsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(21)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Pasta med varmrökt lax, tomat och avokado

(19)

Grillad tonfisk med saffransgrönsaker

(34)

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(15)
22 st
  • Grillad örtfylld fisk:
  • 4 hela, urtagna och rensade abborrar, alternativt makrill eller röding
  • 1 dl färsk timjan
  • 1 dl färsk dragon
  • 2 skivade citroner
  • 1 skivad röd lök
  • 2 msk smör
  • 2 msk flingsalt
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • Grillade kronärtskockor:
  • 4 stora kronärtskockor
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk salt per liter vatten
  • Sardellaioli:
  • 2 äggulor
  • 2 tsk dijonsenap
  • 0.5 citron, pressad saft och rivet skal
  • 2 dl rapsolja
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk sardeller
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • vitpeppar
  • salt

Grillad örtfylld fisk och kronärtskocka med sardellaioli

Betyg (1-5):
4 (14 betyg)

En riktig skärgårds middag att njuta vid havet.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Grillad örtfylld fisk

  1. Fyll fisken med örter, citronskivor, lök och smör. Salta och peppra i och på fisken. Vira in fisken i ugnsfolie och grilla i ca 10 minuter på varje sida. Alternativt kan den fyllda fisken läggas i ett oljat fiskhalster och grillas som ovan. Servera med grillade kronärtskockor och sardellaioli.

Grillade kronärtskockor

  1. Vrid eller skär av stjälkarna. Ta bort de nedersta bladen. Skölj skockorna väl. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull. Tillsätt saltet och lägg i skockorna. Ungefärlig koktid för stora skockor är 30-40 minuter. Tag upp skockorna och låt dem rinna av. Dela skockorna på längden. Pensla med olivolja, och grilla dem i ca 5 minuter på varje sida. Strö över flingsalt och peppar.

Sardellaioli

  1. Vispa samman äggulor, dijonsenap och pressad citron. Vispa för hand ner oljan i en jämn, tunn stråle. Mosa sardellerna med en gaffel, och blanda ner sardellmoset, vitlök, citronskal, salt och peppar i såsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(21)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Pasta med varmrökt lax, tomat och avokado

(19)

Grillad tonfisk med saffransgrönsaker

(34)

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(15)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies