Grillad makrill med potatissallad

Grillad makrill med potatissallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Grilla makrill och servera med en somrig potatissallad på jordärtskockor, vaxbönor och dill. Toppa med kaprissmör.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
  • 4 makrillfiléer
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • olivolja
  • Potatissallad
  • 0.5 kg potatis
  • 0.5 kg jordärtskockor
  • 200 g vaxbönor eller haricot verts
  • 1 dl grovhackad dill
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 1 tsk flingsalt
  • Kaprissmör
  • 100 g smör
  • 100 g kapris

Gör så här

  1. Skrubba potatis och jordärtskockor (skala ev skockorna).Koka i saltat vatten tills de är nästan mjuka. Tillsätt bönorna sista 3 min.
  2. Vänd varsamt runt med dill, olivolja, citronsaft och salt.Vispa ihop smör och kapris med en elvisp.
  3. Salta fisken och ringla över olja. Grilla först med skinnsidannedåt och sedan hastigt på andra sidan.
  4. Servera fisken med kaprissmöret och den ljumma potatissalladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mats

2021-11-12

Mycket gott, har verkligen gjort succé!

Johan

2021-06-13

Mycket gott recept, rekommenderas verkligen.

Grillad makrill med potatissallad
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 4 makrillfiléer
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • olivolja
  • Potatissallad
  • 0.5 kg potatis
  • 0.5 kg jordärtskockor
  • 200 g vaxbönor eller haricot verts
  • 1 dl grovhackad dill
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 1 tsk flingsalt
  • Kaprissmör
  • 100 g smör
  • 100 g kapris

Grillad makrill med potatissallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Grilla makrill och servera med en somrig potatissallad på jordärtskockor, vaxbönor och dill. Toppa med kaprissmör.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner

Gör så här

  1. Skrubba potatis och jordärtskockor (skala ev skockorna).Koka i saltat vatten tills de är nästan mjuka. Tillsätt bönorna sista 3 min.
  2. Vänd varsamt runt med dill, olivolja, citronsaft och salt.Vispa ihop smör och kapris med en elvisp.
  3. Salta fisken och ringla över olja. Grilla först med skinnsidannedåt och sedan hastigt på andra sidan.
  4. Servera fisken med kaprissmöret och den ljumma potatissalladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mats

2021-11-12

Mycket gott, har verkligen gjort succé!

Johan

2021-06-13

Mycket gott recept, rekommenderas verkligen.