Grillad makrill med potatissallad

Grillad makrill med potatissallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Grilla makrill och servera med en somrig potatissallad på jordärtskockor, vaxbönor och dill. Toppa med kaprissmör.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 makrillfiléer
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • olivolja
  • Potatissallad
  • 0.5 kg potatis
  • 0.5 kg jordärtskockor
  • 200 g vaxbönor eller haricot verts
  • 1 dl grovhackad dill
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 1 tsk flingsalt
  • Kaprissmör
  • 100 g smör
  • 100 g kapris

Gör så här

  1. Skrubba potatis och jordärtskockor (skala ev skockorna).Koka i saltat vatten tills de är nästan mjuka. Tillsätt bönorna sista 3 min.
  2. Vänd varsamt runt med dill, olivolja, citronsaft och salt.Vispa ihop smör och kapris med en elvisp.
  3. Salta fisken och ringla över olja. Grilla först med skinnsidannedåt och sedan hastigt på andra sidan.
  4. Servera fisken med kaprissmöret och den ljumma potatissalladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mats

2021-11-12

Mycket gott, har verkligen gjort succé!

Johan

2021-06-13

Mycket gott recept, rekommenderas verkligen.

Liknande recept

Spara recept

Ugnsstekt lax med grön och skön potatissallad

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Prickiga fisknuggets

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Mandelpotatispuré med mandelstekt torsk, äpple och brynt smör

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Vedhalstrad torsk med potatis, ägg och brynt smör

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Snabb laxpudding

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Varmrökt lax med bearnaisesås

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Lax med gnocchi och salviasmör

Betyg
Betyg
(9)
Grillad makrill med potatissallad
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 4 makrillfiléer
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • olivolja
  • Potatissallad
  • 0.5 kg potatis
  • 0.5 kg jordärtskockor
  • 200 g vaxbönor eller haricot verts
  • 1 dl grovhackad dill
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 1 tsk flingsalt
  • Kaprissmör
  • 100 g smör
  • 100 g kapris

Grillad makrill med potatissallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Grilla makrill och servera med en somrig potatissallad på jordärtskockor, vaxbönor och dill. Toppa med kaprissmör.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skrubba potatis och jordärtskockor (skala ev skockorna).Koka i saltat vatten tills de är nästan mjuka. Tillsätt bönorna sista 3 min.
  2. Vänd varsamt runt med dill, olivolja, citronsaft och salt.Vispa ihop smör och kapris med en elvisp.
  3. Salta fisken och ringla över olja. Grilla först med skinnsidannedåt och sedan hastigt på andra sidan.
  4. Servera fisken med kaprissmöret och den ljumma potatissalladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mats

2021-11-12

Mycket gott, har verkligen gjort succé!

Johan

2021-06-13

Mycket gott recept, rekommenderas verkligen.

Liknande recept

Spara recept

Ugnsstekt lax med grön och skön potatissallad

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Prickiga fisknuggets

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Mandelpotatispuré med mandelstekt torsk, äpple och brynt smör

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Vedhalstrad torsk med potatis, ägg och brynt smör

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Snabb laxpudding

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Varmrökt lax med bearnaisesås

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Lax med gnocchi och salviasmör

Betyg
Betyg
(9)