Grillad lax i foliepaket

Grillad lax i foliepaket

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Grillad lax är färdig vid en en innertemperatur på 52-55 grader. Grilla laxfilén i folie så blir den saftig och extra god.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
  • 600 g laxfilé
  • 1 dl hoisinsås alt teriyakisås
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 tsk salt
  • Gurksallad:
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 tsk sesamolja
  • 0.5 gurka, tunt skivad
  • 1 dl färska böngroddar
  • 0.5 finhackad röd chili

Gör så här

  1. Blanda vatten, socker, ättika och sesamolja och rör tills sockret löst sig. Tillsätt gurka, böngroddar, chili och låt dra 10 min.
  2. Skär laxen i portionsbitar och salta. Lägg laxbitarna i varsin bit aluminiumfolie och häll på hoisinsås. Strö över sesamfrön och vik ihop till ett paket. Grilla på indirekt värme under lock 10–12 min.

Tips

Sara tipsar:Laxen är perfekt vid en innertemperatur på 52°.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Calle

2015-10-26

Gissningsvis så är det Koriander du ser på bilden. Jag tror det gör sig bättre än Persilja till denna rätt.

Annette

2015-10-19

Ska man ha lime och persilja på vid serveringen? Det finns på bilden men inte i receptet. Jag skulle också vilja salta lite på gurkan.

MJ

2015-06-16

Vad serverar ni till denna rätt?

Grillad lax i foliepaket
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 600 g laxfilé
  • 1 dl hoisinsås alt teriyakisås
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 tsk salt
  • Gurksallad:
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 tsk sesamolja
  • 0.5 gurka, tunt skivad
  • 1 dl färska böngroddar
  • 0.5 finhackad röd chili

Grillad lax i foliepaket

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Grillad lax är färdig vid en en innertemperatur på 52-55 grader. Grilla laxfilén i folie så blir den saftig och extra god.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda vatten, socker, ättika och sesamolja och rör tills sockret löst sig. Tillsätt gurka, böngroddar, chili och låt dra 10 min.
  2. Skär laxen i portionsbitar och salta. Lägg laxbitarna i varsin bit aluminiumfolie och häll på hoisinsås. Strö över sesamfrön och vik ihop till ett paket. Grilla på indirekt värme under lock 10–12 min.

Tips

Sara tipsar:Laxen är perfekt vid en innertemperatur på 52°.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Calle

2015-10-26

Gissningsvis så är det Koriander du ser på bilden. Jag tror det gör sig bättre än Persilja till denna rätt.

Annette

2015-10-19

Ska man ha lime och persilja på vid serveringen? Det finns på bilden men inte i receptet. Jag skulle också vilja salta lite på gurkan.

MJ

2015-06-16

Vad serverar ni till denna rätt?