Grillad lågtempererad högrev
  • Tid 25 min + 3 timmar i ugnen
  • Ugn 150º
  • Svårighetsgrad Avancerad

Grillad lågtempererad högrev

3.6 (10 betyg)

  • Tillagningstid 25 min + 3 timmar i ugnen
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 150º
  • Svårighetsgrad Avancerad
Helgrillad kyckling Barnvänligt
Pulled pork Smakrikt

Ingredienser

4 portioner
  • 1.5 kg högrev
  • 1 tsk kryddpepparkorn
  • 0.5 msk chiliflakes
  • 0.5 tsk mald nejlika
  • 1 msk socker
  • 1 msk flingsalt
  • 2 citrongräs, finhackat
  • 1 st vitlöksklyftor
  • 1 st gul lök
  • 2 dl öl, ljus
  • glaze
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Bind ihop högreven med steksnöre om den inte håller ihop så väl.

  2. 2

    Mortla kryddpeppar, chiliflakes, nejlika, salt och socker till en rubb. Tillsätt citrongräs och vitlök och mortla med de torra kryddorna.

  3. 3

    Gnid in rubben i köttet och låt vila 30 min i kylen och 30 min i rumstemperatur.

  4. 4

    Lägg lök i en ugnstålig gryta och lägg köttet ovanpå. Häll i öl och sätt på locket. Ställ in i mitten av ugnen ca 3 tim. Vänd köttbiten någon gång under tiden. Köttet ska gå lätt att dela med en gaffel men inte riktigt falla isär.

  5. 5

    Grilla köttet och pensla med glace. Ha en liten glöd och vänd köttbiten ofta, den söta glacen blir lätt bränd. Grilla 10–20 min beroende på om köttet var varmt eller inte.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Louise

    Gott fast vi inte alla kryddor! Alla barn( 4, 7, 10 år) med god aptit.

  • Pia

    Så fantastiskt gott! Rekommenderas, men vi lät köttet ligga kvar i ugnen över natten och svalna! Funkade utmärkt!