Grillad lågtempererad högrev

Grillad lågtempererad högrev

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(26)

Tillagningstid: 25 min + 3 timmar i ugnen
Ugnstemperatur:150º
Svårighetsgrad:Avancerad
4 portioner
  • 1.5 kg högrev
  • 1 tsk kryddpepparkorn
  • 0.5 msk chiliflakes
  • 0.5 tsk mald nejlika
  • 1 msk socker
  • 1 msk flingsalt
  • 2 citrongräs, finhackat
  • 1 st vitlöksklyftor
  • 1 st gul lök
  • 2 dl öl, ljus
  • glaze

Gör så här

  1. Bind ihop högreven med steksnöre om den inte håller ihop så väl.
  2. Mortla kryddpeppar, chiliflakes, nejlika, salt och socker till en rubb. Tillsätt citrongräs och vitlök och mortla med de torra kryddorna.
  3. Gnid in rubben i köttet och låt vila 30 min i kylen och 30 min i rumstemperatur.
  4. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg lök i en ugnstålig gryta och lägg köttet ovanpå. Häll i öl och sätt på locket. Ställ in i mitten av ugnen ca 3 tim. Vänd köttbiten någon gång under tiden. Köttet ska gå lätt att dela med en gaffel men inte riktigt falla isär.
  5. Grilla köttet och pensla med glace. Ha en liten glöd och vänd köttbiten ofta, den söta glacen blir lätt bränd. Grilla 10–20 min beroende på om köttet var varmt eller inte.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Louise

2014-08-15

Gott fast vi inte alla kryddor! Alla barn( 4, 7, 10 år) med god aptit.

Pia

2014-07-31

Så fantastiskt gott! Rekommenderas, men vi lät köttet ligga kvar i ugnen över natten och svalna! Funkade utmärkt!

Grillad lågtempererad högrev
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1.5 kg högrev
  • 1 tsk kryddpepparkorn
  • 0.5 msk chiliflakes
  • 0.5 tsk mald nejlika
  • 1 msk socker
  • 1 msk flingsalt
  • 2 citrongräs, finhackat
  • 1 st vitlöksklyftor
  • 1 st gul lök
  • 2 dl öl, ljus
  • glaze

Grillad lågtempererad högrev

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(26)

Tillagningstid: 25 min + 3 timmar i ugnen
Ugnstemperatur:150º
Svårighetsgrad:Avancerad
4 portioner

Gör så här

  1. Bind ihop högreven med steksnöre om den inte håller ihop så väl.
  2. Mortla kryddpeppar, chiliflakes, nejlika, salt och socker till en rubb. Tillsätt citrongräs och vitlök och mortla med de torra kryddorna.
  3. Gnid in rubben i köttet och låt vila 30 min i kylen och 30 min i rumstemperatur.
  4. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg lök i en ugnstålig gryta och lägg köttet ovanpå. Häll i öl och sätt på locket. Ställ in i mitten av ugnen ca 3 tim. Vänd köttbiten någon gång under tiden. Köttet ska gå lätt att dela med en gaffel men inte riktigt falla isär.
  5. Grilla köttet och pensla med glace. Ha en liten glöd och vänd köttbiten ofta, den söta glacen blir lätt bränd. Grilla 10–20 min beroende på om köttet var varmt eller inte.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Louise

2014-08-15

Gott fast vi inte alla kryddor! Alla barn( 4, 7, 10 år) med god aptit.

Pia

2014-07-31

Så fantastiskt gott! Rekommenderas, men vi lät köttet ligga kvar i ugnen över natten och svalna! Funkade utmärkt!