Grillad lågtempererad högrev

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(26)

Tillagningstid: 25 min + 3 timmar i ugnen
Ugnstemperatur:150º
Svårighetsgrad:Avancerad
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 kg högrev
  • 1 tsk kryddpepparkorn
  • 0.5 msk chiliflakes
  • 0.5 tsk mald nejlika
  • 1 msk socker
  • 1 msk flingsalt
  • 2 citrongräs, finhackat
  • 1 st vitlöksklyftor
  • 1 st gul lök
  • 2 dl öl, ljus
  • glaze

Gör så här

  1. Bind ihop högreven med steksnöre om den inte håller ihop så väl.
  2. Mortla kryddpeppar, chiliflakes, nejlika, salt och socker till en rubb. Tillsätt citrongräs och vitlök och mortla med de torra kryddorna.
  3. Gnid in rubben i köttet och låt vila 30 min i kylen och 30 min i rumstemperatur.
  4. Lägg lök i en ugnstålig gryta och lägg köttet ovanpå. Häll i öl och sätt på locket. Ställ in i mitten av ugnen ca 3 tim. Vänd köttbiten någon gång under tiden. Köttet ska gå lätt att dela med en gaffel men inte riktigt falla isär.
  5. Grilla köttet och pensla med glace. Ha en liten glöd och vänd köttbiten ofta, den söta glacen blir lätt bränd. Grilla 10–20 min beroende på om köttet var varmt eller inte.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Louise

2014-08-15

Gott fast vi inte alla kryddor! Alla barn( 4, 7, 10 år) med god aptit.

Pia

2014-07-31

Så fantastiskt gott! Rekommenderas, men vi lät köttet ligga kvar i ugnen över natten och svalna! Funkade utmärkt!

Liknande recept

Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Köttgryta med körsbärstomater och sugar snaps

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1.5 kg högrev
  • 1 tsk kryddpepparkorn
  • 0.5 msk chiliflakes
  • 0.5 tsk mald nejlika
  • 1 msk socker
  • 1 msk flingsalt
  • 2 citrongräs, finhackat
  • 1 st vitlöksklyftor
  • 1 st gul lök
  • 2 dl öl, ljus
  • glaze

Grillad lågtempererad högrev

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(26)

Tillagningstid: 25 min + 3 timmar i ugnen
Ugnstemperatur:150º
Svårighetsgrad:Avancerad
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bind ihop högreven med steksnöre om den inte håller ihop så väl.
  2. Mortla kryddpeppar, chiliflakes, nejlika, salt och socker till en rubb. Tillsätt citrongräs och vitlök och mortla med de torra kryddorna.
  3. Gnid in rubben i köttet och låt vila 30 min i kylen och 30 min i rumstemperatur.
  4. Lägg lök i en ugnstålig gryta och lägg köttet ovanpå. Häll i öl och sätt på locket. Ställ in i mitten av ugnen ca 3 tim. Vänd köttbiten någon gång under tiden. Köttet ska gå lätt att dela med en gaffel men inte riktigt falla isär.
  5. Grilla köttet och pensla med glace. Ha en liten glöd och vänd köttbiten ofta, den söta glacen blir lätt bränd. Grilla 10–20 min beroende på om köttet var varmt eller inte.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Louise

2014-08-15

Gott fast vi inte alla kryddor! Alla barn( 4, 7, 10 år) med god aptit.

Pia

2014-07-31

Så fantastiskt gott! Rekommenderas, men vi lät köttet ligga kvar i ugnen över natten och svalna! Funkade utmärkt!

Liknande recept

Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Köttgryta med körsbärstomater och sugar snaps

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)