Grillad kycklingsallad med chèvre och jordgubbar
  • Tid 25 min

Grillad kycklingsallad med chèvre och jordgubbar

2.94 (31 betyg)

Chèvren passar perfekt med de söta nektarinerna och jordgubbarna.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 3 nektariner
  • 70 g salladsmix
  • 0.5 gurka i strimlor
  • 3 strimlade salladslökar
  • 250 g jordgubbar i halvor
  • 150 g chèvre
  • 1 citron
  • 1 tsk rosépeppar
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Pensla kycklingen med olja och vinäger. Grilla på båda sidor på direkt glöd, ca 6 min. Vänd kycklingen då och då och krydda med salt och peppar. Skär stora klyftor av nektarinen och grilla tills de fått fin grillyta.

  2. 2

    Fördela sallad, gurka, salladslök, jordgubbar och nektariner på ett stort serveringsfat. Bryt chèvre i bitar och lägg ovanpå.

  3. 3

    Lägg den grillade kycklingen på salladen. Toppa med finrivet citronskal, rosépeppar, honung, olivolja, salt och svartpeppar. Pressa över lite citronsaft.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Köttet är klart när det har en innertemperatur på 68˚. Använd en stektermometer.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Anne

    Fantastisk! Underbara smaker!

  • Inga Alfons

    Underbar kycklingsallad som jag har bjudit mina nära och kära på. De tyckte att rätten smakade fantastiskt gott och det var överraskande med jordgubbar i salladen.