Grillad kycklingsallad med chèvre och jordgubbar

Grillad kycklingsallad med chèvre och jordgubbar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(33)

Chèvren passar perfekt med de söta nektarinerna och jordgubbarna.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 3 nektariner
  • 70 g salladsmix
  • 0.5 gurka i strimlor
  • 3 strimlade salladslökar
  • 250 g jordgubbar i halvor
  • 150 g chèvre
  • 1 citron
  • 1 tsk rosépeppar
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Pensla kycklingen med olja och vinäger. Grilla på båda sidor på direkt glöd, ca 6 min. Vänd kycklingen då och då och krydda med salt och peppar. Skär stora klyftor av nektarinen och grilla tills de fått fin grillyta.
  2. Fördela sallad, gurka, salladslök, jordgubbar och nektariner på ett stort serveringsfat. Bryt chèvre i bitar och lägg ovanpå.
  3. Lägg den grillade kycklingen på salladen. Toppa med finrivet citronskal, rosépeppar, honung, olivolja, salt och svartpeppar. Pressa över lite citronsaft.

Tips

Köttet är klart när det har en innertemperatur på 68˚. Använd en stektermometer.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anne

2014-07-13

Fantastisk! Underbara smaker!

Inga Alfons

2014-07-08

Underbar kycklingsallad som jag har bjudit mina nära och kära på. De tyckte att rätten smakade fantastiskt gott och det var överraskande med jordgubbar i salladen.

Grillad kycklingsallad med chèvre och jordgubbar
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 3 nektariner
  • 70 g salladsmix
  • 0.5 gurka i strimlor
  • 3 strimlade salladslökar
  • 250 g jordgubbar i halvor
  • 150 g chèvre
  • 1 citron
  • 1 tsk rosépeppar
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar

Grillad kycklingsallad med chèvre och jordgubbar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(33)

Chèvren passar perfekt med de söta nektarinerna och jordgubbarna.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Pensla kycklingen med olja och vinäger. Grilla på båda sidor på direkt glöd, ca 6 min. Vänd kycklingen då och då och krydda med salt och peppar. Skär stora klyftor av nektarinen och grilla tills de fått fin grillyta.
  2. Fördela sallad, gurka, salladslök, jordgubbar och nektariner på ett stort serveringsfat. Bryt chèvre i bitar och lägg ovanpå.
  3. Lägg den grillade kycklingen på salladen. Toppa med finrivet citronskal, rosépeppar, honung, olivolja, salt och svartpeppar. Pressa över lite citronsaft.

Tips

Köttet är klart när det har en innertemperatur på 68˚. Använd en stektermometer.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anne

2014-07-13

Fantastisk! Underbara smaker!

Inga Alfons

2014-07-08

Underbar kycklingsallad som jag har bjudit mina nära och kära på. De tyckte att rätten smakade fantastiskt gott och det var överraskande med jordgubbar i salladen.