Grillad kycklingsallad med chèvre och jordgubbar

Betyg (1-5):
2.94 (31 betyg)

Chèvren passar perfekt med de söta nektarinerna och jordgubbarna.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 3 nektariner
  • 70 g salladsmix
  • 0.5 gurka i strimlor
  • 3 strimlade salladslökar
  • 250 g jordgubbar i halvor
  • 150 g chèvre
  • 1 citron
  • 1 tsk rosépeppar
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Pensla kycklingen med olja och vinäger. Grilla på båda sidor på direkt glöd, ca 6 min. Vänd kycklingen då och då och krydda med salt och peppar. Skär stora klyftor av nektarinen och grilla tills de fått fin grillyta.
  2. Fördela sallad, gurka, salladslök, jordgubbar och nektariner på ett stort serveringsfat. Bryt chèvre i bitar och lägg ovanpå.
  3. Lägg den grillade kycklingen på salladen. Toppa med finrivet citronskal, rosépeppar, honung, olivolja, salt och svartpeppar. Pressa över lite citronsaft.

Tips

Köttet är klart när det har en innertemperatur på 68˚. Använd en stektermometer.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anne

2014-07-13

Fantastisk! Underbara smaker!

Inga Alfons

2014-07-08

Underbar kycklingsallad som jag har bjudit mina nära och kära på. De tyckte att rätten smakade fantastiskt gott och det var överraskande med jordgubbar i salladen.

Liknande recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(31)

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

(5)

Kycklingfilé med pumpa

(0)

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

(1)

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

(12)

Stekt ankbröst med pumpapuré och björnbärssås

(4)

Kycklinglår i tomatsås

(10)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 3 nektariner
  • 70 g salladsmix
  • 0.5 gurka i strimlor
  • 3 strimlade salladslökar
  • 250 g jordgubbar i halvor
  • 150 g chèvre
  • 1 citron
  • 1 tsk rosépeppar
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar

Grillad kycklingsallad med chèvre och jordgubbar

Betyg (1-5):
2.94 (31 betyg)

Chèvren passar perfekt med de söta nektarinerna och jordgubbarna.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Pensla kycklingen med olja och vinäger. Grilla på båda sidor på direkt glöd, ca 6 min. Vänd kycklingen då och då och krydda med salt och peppar. Skär stora klyftor av nektarinen och grilla tills de fått fin grillyta.
  2. Fördela sallad, gurka, salladslök, jordgubbar och nektariner på ett stort serveringsfat. Bryt chèvre i bitar och lägg ovanpå.
  3. Lägg den grillade kycklingen på salladen. Toppa med finrivet citronskal, rosépeppar, honung, olivolja, salt och svartpeppar. Pressa över lite citronsaft.

Tips

Köttet är klart när det har en innertemperatur på 68˚. Använd en stektermometer.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anne

2014-07-13

Fantastisk! Underbara smaker!

Inga Alfons

2014-07-08

Underbar kycklingsallad som jag har bjudit mina nära och kära på. De tyckte att rätten smakade fantastiskt gott och det var överraskande med jordgubbar i salladen.

Liknande recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(31)

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

(5)

Kycklingfilé med pumpa

(0)

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

(1)

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

(12)

Stekt ankbröst med pumpapuré och björnbärssås

(4)

Kycklinglår i tomatsås

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies