Grillad kycklingfilé och nudelsallad med apelsin och jordnötter

Grillad kycklingfilé och nudelsallad med apelsin och jordnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(44)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 0.5 dl sweet chilisås
  • flingsalt
  • Nudelsallad
  • 250 g risnudlar
  • 2 apelsiner, finrivet skal och saft
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 150 g strimlade sugarsnaps
  • 3 strimlade salladslök
  • 1 kruka hackad koriander
  • 2 dl grovhackade salta jordnötter

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Pressa saften ur apelsinerna och riv skalet från den ena (endast det orangea). Blanda med sweet chili, ättika och ingefära till en dressing. Lägg i nudlarna. Vänd ner sugar snaps, salladslök, koriander och jordnötter innan servering. Smaka av med salt.
  2. Pensla kycklingen med sweet chili och grilla 5–7 min per sida, till en innertemperatur på 68°. Salta.

Tips

Nudelsalladen med apelsin är en tiopoängare, kommer garanterat serveras hemma hos mig i sommar.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anette

2020-05-23

Det var lättlagat och väldigt gott tyckte vi som åt denna kycklingrätt.

Åsa

2016-07-27

Väldigt gott med apelsinsmaken på dressingen.

Grillad kycklingfilé och nudelsallad med apelsin och jordnötter
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 4 kycklingfiléer
  • 0.5 dl sweet chilisås
  • flingsalt
  • Nudelsallad
  • 250 g risnudlar
  • 2 apelsiner, finrivet skal och saft
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 150 g strimlade sugarsnaps
  • 3 strimlade salladslök
  • 1 kruka hackad koriander
  • 2 dl grovhackade salta jordnötter

Grillad kycklingfilé och nudelsallad med apelsin och jordnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(44)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Pressa saften ur apelsinerna och riv skalet från den ena (endast det orangea). Blanda med sweet chili, ättika och ingefära till en dressing. Lägg i nudlarna. Vänd ner sugar snaps, salladslök, koriander och jordnötter innan servering. Smaka av med salt.
  2. Pensla kycklingen med sweet chili och grilla 5–7 min per sida, till en innertemperatur på 68°. Salta.

Tips

Nudelsalladen med apelsin är en tiopoängare, kommer garanterat serveras hemma hos mig i sommar.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anette

2020-05-23

Det var lättlagat och väldigt gott tyckte vi som åt denna kycklingrätt.

Åsa

2016-07-27

Väldigt gott med apelsinsmaken på dressingen.