Grillad kycklingfilé och nudelsallad med apelsin och jordnötter
Grillad kycklingfilé och nudelsallad med apelsin och jordnötter
  • Tid 30 min

Grillad kycklingfilé och nudelsallad med apelsin och jordnötter

2.9 (21 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 0.5 dl sweet chilisås
  • flingsalt
Nudelsallad
  • 250 g risnudlar
  • 2 apelsiner, finrivet skal och saft
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 150 g strimlade sugarsnaps
  • 3 strimlade salladslök
  • 1 kruka hackad koriander
  • 2 dl grovhackade salta jordnötter
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Pressa saften ur apelsinerna och riv skalet från den ena (endast det orangea). Blanda med sweet chili, ättika och ingefära till en dressing. Lägg i nudlarna. Vänd ner sugar snaps, salladslök, koriander och jordnötter innan servering. Smaka av med salt.

  2. 2

    Pensla kycklingen med sweet chili och grilla 5–7 min per sida, till en innertemperatur på 68°. Salta.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Nudelsalladen med apelsin är en tiopoängare, kommer garanterat serveras hemma hos mig i sommar.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Åsa

    Väldigt gott med apelsinsmaken på dressingen.