Grillad kyckling sweet and sour med kinakål

Grillad kyckling sweet and sour med kinakål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Perfekt avvägda smaker i den här härliga kombon av saftig kyckling och grillad kål. Recept av Maria Zihammou.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
  • 500 g kycklinglårfilé
  • flingsalt och svartpeppar
  • Glaze
  • 0.5 dl japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 msk flytande honung
  • Grillad kinakål
  • 500 g salladskål
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 dl sweet chilisås
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 50 g rostade cashewnötter, hackade
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till glazen. Vänd runt kycklingen med hälften. Grilla kycklingen. Pensla med mer glaze under grillningen.
  2. Skär kålen i klyftor på längden, pensla med olja och salta. Grilla kålen runt om till fin färg. Fortsätt grilla på indirekt värme tills lätt mjuk.
  3. Ringla sweet chili över kålen och pressa över limesaft. Toppa med cashewnötter, salladslök och koriander. Servera med kycklingen.

Tips

Servera gärna med ris

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Grillad kyckling sweet and sour med kinakål
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 500 g kycklinglårfilé
  • flingsalt och svartpeppar
  • Glaze
  • 0.5 dl japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 msk flytande honung
  • Grillad kinakål
  • 500 g salladskål
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 dl sweet chilisås
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 50 g rostade cashewnötter, hackade
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 kruka färsk koriander

Grillad kyckling sweet and sour med kinakål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Perfekt avvägda smaker i den här härliga kombon av saftig kyckling och grillad kål. Recept av Maria Zihammou.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till glazen. Vänd runt kycklingen med hälften. Grilla kycklingen. Pensla med mer glaze under grillningen.
  2. Skär kålen i klyftor på längden, pensla med olja och salta. Grilla kålen runt om till fin färg. Fortsätt grilla på indirekt värme tills lätt mjuk.
  3. Ringla sweet chili över kålen och pressa över limesaft. Toppa med cashewnötter, salladslök och koriander. Servera med kycklingen.

Tips

Servera gärna med ris

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!