För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Grillad kyckling med gremolata

Betyg (1-5):
3 (4 betyg)

Fantastisk god grillad kyckling med en smakrik marinad. Serveras med en gremolata av persilja, vitlök och citron.

Tillagningstid: 50 min + tid att marinera
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g kycklingsteak (urbenade kycklinglår med skinn)
  • 4 färska majskolvar
  • flingsalt
  • paprikapulver, ev med rökig smak
  • olivolja
  • parmesan, nyriven
  • Marinad
  • 0.5 dl neutral olja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk honung
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 msk grillkrydda
  • 1 msk misopaste /oxfond
  • Gremolata
  • 30 g färsk persilja, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0.5 citron, finrivet skal

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden och vänd runt kycklingen. Låt stå över natten i kylen.
  2. Grilla kolvarna tills majsen är mjuk och har fin färg. Strö över salt och ev paprikapulver. Ringla över olivolja och toppa med riven parmesan vid servering.
  3. Salta kycklingen och grilla till fin färg över het glöd. Lägg sedan över på indirekt glöd och sätt på ett lock. Kycklingen är klar vid en innertemperatur på 68°.
  4. Blanda persiljan med vitlök och citronskal och strö över den nygrillade kycklingen.

Servering

Servera med klyftpotatis och ev tzatziki.

Tips

Gör en stor mängd av marinaden och ha färdig i flaska i kylen till senare grilltillfälle.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad kyckling med parmesankräm

(3)

Citron- och saffranskyckling

(7)

Pot au feu

(37)

Klassisk paella

(11)

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

(15)

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(15)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(3)

Kycklingwok med cashewnötter

(74)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 800 g kycklingsteak (urbenade kycklinglår med skinn)
  • 4 färska majskolvar
  • flingsalt
  • paprikapulver, ev med rökig smak
  • olivolja
  • parmesan, nyriven
  • Marinad
  • 0.5 dl neutral olja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk honung
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 msk grillkrydda
  • 1 msk misopaste /oxfond
  • Gremolata
  • 30 g färsk persilja, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0.5 citron, finrivet skal

Grillad kyckling med gremolata

Betyg (1-5):
3 (4 betyg)

Fantastisk god grillad kyckling med en smakrik marinad. Serveras med en gremolata av persilja, vitlök och citron.

Tillagningstid: 50 min + tid att marinera
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden och vänd runt kycklingen. Låt stå över natten i kylen.
  2. Grilla kolvarna tills majsen är mjuk och har fin färg. Strö över salt och ev paprikapulver. Ringla över olivolja och toppa med riven parmesan vid servering.
  3. Salta kycklingen och grilla till fin färg över het glöd. Lägg sedan över på indirekt glöd och sätt på ett lock. Kycklingen är klar vid en innertemperatur på 68°.
  4. Blanda persiljan med vitlök och citronskal och strö över den nygrillade kycklingen.

Servering

Servera med klyftpotatis och ev tzatziki.

Tips

Gör en stor mängd av marinaden och ha färdig i flaska i kylen till senare grilltillfälle.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad kyckling med parmesankräm

(3)

Citron- och saffranskyckling

(7)

Pot au feu

(37)

Klassisk paella

(11)

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

(15)

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(15)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(3)

Kycklingwok med cashewnötter

(74)