Grillad hel fisk med piri-pirisås

Betyg (1-5):
3.26 (27 betyg)

Som ett semesterminne från Asien ? hel grillad fisk fylld med färska koriander och citron där dofterna sprider sig i takt med grillningen. Serveras med en kokosdoftande het sås.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 14 st
  • 1 kg rensad färsk fisk, t ex gös eller aborre
  • 0.5 dl olivolja eller annan olja
  • 1 dl grovhackad färsk koriander
  • 3 msk flingsalt
  • 1 skivad citron
  • Piri-pirisås:
  • 2 msk olivolja eller annan olja
  • 1 finhackad morot
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 hela piri piri
  • 1 citrongräs eller dubbla mängden limeblad
  • 1.5 msk riven ingefära
  • 4 dl kokosmjölk
  • 0.5 tsk paprikapulver

Gör så här

  1. Skölj fisken i kallt vatten och torka den. Blanda ¼ deciliter olja, koriander, 1 matsked flingsalt och fördela blandningen i fisken. Lägg några citronskivor inuti fisken. Pensla fisken med resten av oljan och klappa in resten av saltet.
  2. Grilla fisken på båda sidorna på utegrill, gärna i halster, eller i en grillpanna på spisen. Beräkna grilltiden till cirka 15 minuter.

Piri-pirisås

  1. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs morot och lök några minuter under omrörning. Skär bort stjälkarna på piri-pirin. Krossa den grova delen på citrongräset och skär gräset i fyra delar.
  2. Tillsätt piri-piri, citrongräs eller limeblad, ingefära, kokosmjölk, salt och paprikapulver. Koka såsen minst 20 minuter tills den tjocknat. Ta upp piri-pirin ur såsen.

Servering

Servera fisk och sås med ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett

(4)

Fish tacos deluxe

(31)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Laxtaco

(7)

Krämig pastasallad med varmrökt lax och dill

(9)

Grillad lax med kronärtskocksmajonnäs

(1)

Bowl med sashimilax

(3)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)
14 st
  • Ingredienser 14 st
  • 1 kg rensad färsk fisk, t ex gös eller aborre
  • 0.5 dl olivolja eller annan olja
  • 1 dl grovhackad färsk koriander
  • 3 msk flingsalt
  • 1 skivad citron
  • Piri-pirisås:
  • 2 msk olivolja eller annan olja
  • 1 finhackad morot
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 hela piri piri
  • 1 citrongräs eller dubbla mängden limeblad
  • 1.5 msk riven ingefära
  • 4 dl kokosmjölk
  • 0.5 tsk paprikapulver

Grillad hel fisk med piri-pirisås

Betyg (1-5):
3.26 (27 betyg)

Som ett semesterminne från Asien ? hel grillad fisk fylld med färska koriander och citron där dofterna sprider sig i takt med grillningen. Serveras med en kokosdoftande het sås.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj fisken i kallt vatten och torka den. Blanda ¼ deciliter olja, koriander, 1 matsked flingsalt och fördela blandningen i fisken. Lägg några citronskivor inuti fisken. Pensla fisken med resten av oljan och klappa in resten av saltet.
  2. Grilla fisken på båda sidorna på utegrill, gärna i halster, eller i en grillpanna på spisen. Beräkna grilltiden till cirka 15 minuter.

Piri-pirisås

  1. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs morot och lök några minuter under omrörning. Skär bort stjälkarna på piri-pirin. Krossa den grova delen på citrongräset och skär gräset i fyra delar.
  2. Tillsätt piri-piri, citrongräs eller limeblad, ingefära, kokosmjölk, salt och paprikapulver. Koka såsen minst 20 minuter tills den tjocknat. Ta upp piri-pirin ur såsen.

Servering

Servera fisk och sås med ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett

(4)

Fish tacos deluxe

(31)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Laxtaco

(7)

Krämig pastasallad med varmrökt lax och dill

(9)

Grillad lax med kronärtskocksmajonnäs

(1)

Bowl med sashimilax

(3)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies