Grillad halloumi med vitlök, rosmarin och citron

Grillad halloumi med vitlök, rosmarin och citron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Recept av Eleonora Von Essen och Becca Sulocki och foto: Björn Tesch

Tillagningstid: 5 min
6 bufféportioner
  • 400 g halloumi
  • 3 vitlöksklyftor, skivade
  • 3 rosmarinkvist
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 citron
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Skär halloumin i ½ cm tjocka skivor och stek dem i en het grill- eller stekpanna tills de får fin färg på båda sidor.
  2. Fräs vitlök och rosmarin i olja utan att de bränns. Ta bort pannan från värmen och riv ner citronskalet (endast det gula).
  3. Lägg upp halloumin på ett fat och ringla över den varma oljan. Dra ett varv med pepparkvarnen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Grillad halloumi med vitlök, rosmarin och citron
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 400 g halloumi
  • 3 vitlöksklyftor, skivade
  • 3 rosmarinkvist
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 citron
  • nymalen svartpeppar

Grillad halloumi med vitlök, rosmarin och citron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Recept av Eleonora Von Essen och Becca Sulocki och foto: Björn Tesch

Tillagningstid: 5 min
6 bufféportioner

Gör så här

  1. Skär halloumin i ½ cm tjocka skivor och stek dem i en het grill- eller stekpanna tills de får fin färg på båda sidor.
  2. Fräs vitlök och rosmarin i olja utan att de bränns. Ta bort pannan från värmen och riv ner citronskalet (endast det gula).
  3. Lägg upp halloumin på ett fat och ringla över den varma oljan. Dra ett varv med pepparkvarnen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!