Grillad halloumi med vitlök, rosmarin och citron
  • Tid 5 min

Grillad halloumi med vitlök, rosmarin och citron

2.33 (3 betyg)

Recept av Eleonora Von Essen och Becca Sulocki och foto: Björn Tesch

  • Tillagningstid 5 min
  • Ingredienser 6

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 400 g halloumi
  • 3 vitlöksklyftor, skivade
  • 3 rosmarinkvist
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 citron
  • nymalen svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär halloumin i ½ cm tjocka skivor och stek dem i en het grill- eller stekpanna tills de får fin färg på båda sidor.

  2. 2

    Fräs vitlök och rosmarin i olja utan att de bränns. Ta bort pannan från värmen och riv ner citronskalet (endast det gula).

  3. 3

    Lägg upp halloumin på ett fat och ringla över den varma oljan. Dra ett varv med pepparkvarnen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar