
Grillad halloumi med vitlök, rosmarin och citron
Betyg (1-5):
Recept av Eleonora Von Essen och Becca Sulocki och foto: Björn Tesch
Tillagningstid: 5 min
6 bufféportioner
- 400 g halloumi
- 3 vitlöksklyftor, skivade
- 3 rosmarinkvist
- 3 msk olivolja
- 0.5 citron
- nymalen svartpeppar
Gör så här
- Skär halloumin i ½ cm tjocka skivor och stek dem i en het grill- eller stekpanna tills de får fin färg på båda sidor.
- Fräs vitlök och rosmarin i olja utan att de bränns. Ta bort pannan från värmen och riv ner citronskalet (endast det gula).
- Lägg upp halloumin på ett fat och ringla över den varma oljan. Dra ett varv med pepparkvarnen.
Grillad halloumi med vitlök, rosmarin och citron
Betyg (1-5):
Recept av Eleonora Von Essen och Becca Sulocki och foto: Björn Tesch
Tillagningstid: 5 min
6 bufféportioner
Gör så här
- Skär halloumin i ½ cm tjocka skivor och stek dem i en het grill- eller stekpanna tills de får fin färg på båda sidor.
- Fräs vitlök och rosmarin i olja utan att de bränns. Ta bort pannan från värmen och riv ner citronskalet (endast det gula).
- Lägg upp halloumin på ett fat och ringla över den varma oljan. Dra ett varv med pepparkvarnen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!