Gravad strömming med citrus och dill

Gravad strömming med citrus och dill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Fräsch strömming med smak av både citron och lime.

Tillagningstid: 20 minuter + 1 natt
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g strömmingsfiléer
  • 1 liter kallt vatten
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 3 msk strösocker
  • 1.5 dl olivolja
  • finrivet skal och saft av 1 citron
  • finrivet skal och saft av 1 lime
  • 2 strimlade salladslökar
  • 1 dl hackad dill
  • 4 msk salt

Gör så här

  1. Dra skinnet från strömmingarna. Det är enklast att ta tag från insidan längst upp i den tjockaste ändan och dra rakt ner. Skölj av fisken i kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag.
  2. Blanda vatten, ättika, socker och salt i en bunke. Vänd runt strömmingarna. Täck bunken med plast. Låt stå i kylen under natten tills fisken är vit rakt igenom.
  3. Blanda olja, citron, lime, salladslök och dill. Sila av ättikslagen och vänd varsamt ner fisken i oljan. Garnera ev. med dill.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2016-03-21

Super god att byta till svensk kallpressad rapsolja istället för olivoljan!

Anna

2015-06-14

Mycket gott, en ny favorit till jul och midsommar

Gravad strömming med citrus och dill
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 500 g strömmingsfiléer
  • 1 liter kallt vatten
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 3 msk strösocker
  • 1.5 dl olivolja
  • finrivet skal och saft av 1 citron
  • finrivet skal och saft av 1 lime
  • 2 strimlade salladslökar
  • 1 dl hackad dill
  • 4 msk salt

Gravad strömming med citrus och dill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Fräsch strömming med smak av både citron och lime.

Tillagningstid: 20 minuter + 1 natt
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dra skinnet från strömmingarna. Det är enklast att ta tag från insidan längst upp i den tjockaste ändan och dra rakt ner. Skölj av fisken i kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag.
  2. Blanda vatten, ättika, socker och salt i en bunke. Vänd runt strömmingarna. Täck bunken med plast. Låt stå i kylen under natten tills fisken är vit rakt igenom.
  3. Blanda olja, citron, lime, salladslök och dill. Sila av ättikslagen och vänd varsamt ner fisken i oljan. Garnera ev. med dill.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2016-03-21

Super god att byta till svensk kallpressad rapsolja istället för olivoljan!

Anna

2015-06-14

Mycket gott, en ny favorit till jul och midsommar