
Gravad strömming med citrus och dill
Betyg (1-5):
Fräsch strömming med smak av både citron och lime.
Tillagningstid: 20 minuter + 1 natt
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g strömmingsfiléer
- 1 liter kallt vatten
- 1 dl ättiksprit (12 %)
- 3 msk strösocker
- 1.5 dl olivolja
- finrivet skal och saft av 1 citron
- finrivet skal och saft av 1 lime
- 2 strimlade salladslökar
- 1 dl hackad dill
- 4 msk salt
Gör så här
- Dra skinnet från strömmingarna. Det är enklast att ta tag från insidan längst upp i den tjockaste ändan och dra rakt ner. Skölj av fisken i kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag.
- Blanda vatten, ättika, socker och salt i en bunke. Vänd runt strömmingarna. Täck bunken med plast. Låt stå i kylen under natten tills fisken är vit rakt igenom.
- Blanda olja, citron, lime, salladslök och dill. Sila av ättikslagen och vänd varsamt ner fisken i oljan. Garnera ev. med dill.
Gravad strömming med citrus och dill
Betyg (1-5):
Fräsch strömming med smak av både citron och lime.
Tillagningstid: 20 minuter + 1 natt
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Dra skinnet från strömmingarna. Det är enklast att ta tag från insidan längst upp i den tjockaste ändan och dra rakt ner. Skölj av fisken i kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag.
- Blanda vatten, ättika, socker och salt i en bunke. Vänd runt strömmingarna. Täck bunken med plast. Låt stå i kylen under natten tills fisken är vit rakt igenom.
- Blanda olja, citron, lime, salladslök och dill. Sila av ättikslagen och vänd varsamt ner fisken i oljan. Garnera ev. med dill.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2016-03-21
Super god att byta till svensk kallpressad rapsolja istället för olivoljan!
2015-06-14
Mycket gott, en ny favorit till jul och midsommar
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Åsa
2016-03-21
Super god att byta till svensk kallpressad rapsolja istället för olivoljan!
Anna
2015-06-14
Mycket gott, en ny favorit till jul och midsommar