Klar strömming med örter

Klar strömming med örter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Lägg in din egen strömming och smaksätt den med dina favoriter bland färska örter.

Tillagningstid: 25 minuter + inläggningstid över natt + 2 tim...
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 liten vatten
  • 1.25 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 kg färska strömmingsfiléer
  • 2 msk salt
  • Dressing:
  • 1.25 dl rödvinsvinäger
  • 1 dl neutral olja t ex matolja
  • 1 dl vatten
  • 2 msk socker
  • 4 msk finhackad krasse
  • 2 dl finhackade färska örter t ex persilja och dill
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 finskivad rödlök

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till lagen. Häll den över strömmingen och låt dra över natten, eller cirka 12 timmar.
  2. Blanda alla ingredienserna till dressingen.
  3. Dra skinnet av filéerna och lägg dem i en skål.
  4. Häll av lagen från strömmingen. Blanda strömmingen med dressingen. Toppa med rödlök.
  5. Låt strömmingen stå kallt i ett par timmar. Håller cirka 2 dagar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Inkokt lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kräftsill

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Krämig koriander- och chilisill

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Currysill

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Senaps- och gräslökssill

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Gravad lax

Betyg
Betyg
(24)
Klar strömming med örter
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1.5 liten vatten
  • 1.25 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 kg färska strömmingsfiléer
  • 2 msk salt
  • Dressing:
  • 1.25 dl rödvinsvinäger
  • 1 dl neutral olja t ex matolja
  • 1 dl vatten
  • 2 msk socker
  • 4 msk finhackad krasse
  • 2 dl finhackade färska örter t ex persilja och dill
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 finskivad rödlök

Klar strömming med örter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Lägg in din egen strömming och smaksätt den med dina favoriter bland färska örter.

Tillagningstid: 25 minuter + inläggningstid över natt + 2 tim...
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till lagen. Häll den över strömmingen och låt dra över natten, eller cirka 12 timmar.
  2. Blanda alla ingredienserna till dressingen.
  3. Dra skinnet av filéerna och lägg dem i en skål.
  4. Häll av lagen från strömmingen. Blanda strömmingen med dressingen. Toppa med rödlök.
  5. Låt strömmingen stå kallt i ett par timmar. Håller cirka 2 dagar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Inkokt lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kräftsill

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Krämig koriander- och chilisill

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Currysill

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Senaps- och gräslökssill

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Gravad lax

Betyg
Betyg
(24)