Rimmad strömming med senapssås

Rimmad strömming med senapssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

En len och god rimmad strömming med smak av senap, dill och vitlök.

Tillagningstid: 20 minuter + 5 timmar i kylskåp
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g strömmingsfiléer
  • 5 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 msk salt
  • Senapssås med dill:
  • 1 dl söt senap
  • 2 msk majonnäs
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 dl hackad dill
  • 1 tsk bruna senapsfrön

Gör så här

  1. Dra av skinnet på strömmingsfiléerna. Det är enklast att ta tag från insidan längst upp vid den tjockaste änden.
  2. Blanda vatten, ättika och salt. Låt strömmingen ligga i lagen tills köttet är vitt, cirka 5 timmar. Ta upp dem och låt rinna av ordentligt i ett durkslag.

Senapssås med dill

  1. Blanda senap, majonnäs, vitlök, dill och eventuellt senapsfrön. Vänd ner strömmingsfiléerna och förvara i kylen i en burk med tättslutande lock.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kryddsill

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Västerbottensostpaj med strömming

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Morbror Björnes sherrysill

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Laxröra på toast

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Jordgubbssallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(85)
Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Krämig sill med lime, chili och äpple

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Löjromssill med citron

Betyg
Betyg
(7)
Rimmad strömming med senapssås
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 600 g strömmingsfiléer
  • 5 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 msk salt
  • Senapssås med dill:
  • 1 dl söt senap
  • 2 msk majonnäs
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 dl hackad dill
  • 1 tsk bruna senapsfrön

Rimmad strömming med senapssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

En len och god rimmad strömming med smak av senap, dill och vitlök.

Tillagningstid: 20 minuter + 5 timmar i kylskåp
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dra av skinnet på strömmingsfiléerna. Det är enklast att ta tag från insidan längst upp vid den tjockaste änden.
  2. Blanda vatten, ättika och salt. Låt strömmingen ligga i lagen tills köttet är vitt, cirka 5 timmar. Ta upp dem och låt rinna av ordentligt i ett durkslag.

Senapssås med dill

  1. Blanda senap, majonnäs, vitlök, dill och eventuellt senapsfrön. Vänd ner strömmingsfiléerna och förvara i kylen i en burk med tättslutande lock.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kryddsill

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Västerbottensostpaj med strömming

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Morbror Björnes sherrysill

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Laxröra på toast

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Jordgubbssallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(85)
Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Krämig sill med lime, chili och äpple

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Löjromssill med citron

Betyg
Betyg
(7)